Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το εργόσημο

Ξεκινά η έκδοσή του από τα ΕΛΤΑ

Αρχίζει από σήμερα η έκδοση του εργόσημου, του ειδικού εντύπου που θα αγοράζουν οι εργοδότες με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους και θα δίνουν στον εργαζόμενο (π.χ. οικιακές βοηθοί) αντί πληρωμής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το προμηθεύονται από σήμερα από τα ΕΛΤΑ και από τις 20 Σεπτεμβρίου από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank.

Ο εργαζόμενος αφού λάβει το εργόσημο θα μπορεί μόνο με το ΑΜΚΑ του να εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες θα είναι 20% ή 10%.

Οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές θα εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.

Με το εργόσημο οι ασφαλισμένοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο, αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ οι εργοδότες θα απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...