Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ  ΧΑΡ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Για την καινούργια σχολική χρονιά που ξεκινάει με όνειρα και ελπίδες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στην κρισιμότερη για την χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες συγκυρία,
συντελείται με λιγότερα σχολεία, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, εύχομαι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πρόοδο και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία εκτός από το γενικότερο αρνητικό περιβάλλον με χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίζουν το τρομακτικό πρόβλημα της ανεργίας, των χιλιάδων απολύσεων, το κλείσιμο των μαγαζιών, την μείωση των εισοδημάτων, πλήττει βάναυσα και τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένεια, στους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως στους μαθητές, που παρότι δεν φέρουν καμία ευθύνη είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της συγκυρίας.
Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε ως σπουδαιότερο πρόβλημα αυτό που προέκυψε με την καθυστέρηση εφοδιασμού των σχολείων με τα σχολικά εγχειρίδια. Τα προβλήματα αυτά δυστυχώς δημιουργούν ένα δυσμενές κλίμα σ’ όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ήδη με το πρώτο κουδούνι.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας οφείλω να τονίσω τη μεγάλη ευθύνη που νοιώθουμε απέναντι στα παιδιά και προσπαθούμε να δημιουργούμε όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι αφοσιωμένοι στο σπουδαίο έργο τους.
Κοινός μας στόχος άλλωστε είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Με τη διαρκή συνεργασία όλων, πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Αγαπητοί μου μαθητές.
Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση και δημιουργία, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Μέσα από την εκπαίδευση, διαμορφώνετε προσωπικότητα, αποκτάτε γνώσεις, αρχές και αξίες, που θα σας βοηθήσουν να πορευθείτε και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Αγαπητοί Ekπαιδευτικοί.
Σίγουρα δεν είναι εύκολη η αποστολή σας, ιδίως τη σημερινή δύσκολη και πρεπει να υπερβείτε, με στάση ευθύνης και με το έργο σας , τις δυσκολίες και να συμβάλλετε στην αναγκαία υπέρβαση της ολόπλευρης κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας.
Σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου ώστε και η φετινή χρονιά να είναι μια χρονιά δημιουργική.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους και εύχομαι να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι αντίξοες συνθήκες που ήδη βιώνετε έτσι ώστε να έχετε μια δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά και παρά το γεγονός ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, ελπίζω ότι, τελικά, η Πολιτεία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ενεργήσει προς όφελος της ομαλής και σωστής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
enimerosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...