Παραιτήθηκε και επισήμως ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος


Παραιτήθηκε και επισήμως ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος
Η επιστολή παραίτησης διαβάσθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, που για την Εκκλησία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή ο παραιτηθείς ιεράρχης αναφέρει ότι "για λόγους υγείας και καταπονήσεως σωματικής, μη δυναμένου να συνεχίσει εν πλήρει δυνάμει την διακονίαν του, επιθυμεί να παραιτηθεί από το θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου".
Η Ιερά Σύνοδος "σεβομένη την προσωπική επιλογή του Σεβασμιωτάτου, έκανε ομοφώνως αποδεκτή την υποβληθείσα παραίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 34, παρ. 2 του Νόμου 590/1977 ''Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος'' και αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιερατική διακονία και προσφορά του Σεβασμιωτάτου Χρυσοστόμου, στο συντελεσθέν έργο του τόσο στις διάφορες θέσεις που η Εκκλησία τον τοποθέτησε όσο και ως ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά Της".
 iliaoikonomia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ