Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο τζάμπας πέθανε . . . στην κρίση


Ο τζάμπας πέθανε . . . στην κρίσηΗ επανεμφάνιση του παραδοσιακού τεφτεριού στην Ελλάδα, πριν μερικά χρόνια στις αρχές της κρίσης, εντυπωσίαζε ως είδηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πρώτης πλέον
και στον Πύργο το τεφτέρι… χάθηκε.

Πολλοί καταναλωτές, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα κατέφευγαν στην… πίστωση και την καλή θέληση του εμπόρου της γειτονιάς για να ψωνίσουν τα απαραίτητα. Τώρα, που το πρόβλημα υπερδιπλασιάστηκε το τεφτέρι αρχίζει να κλείνεται και πάλι στο συρτάρι των πωλητών καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να δίνουν… βερεσέ.

«Βερεσέ αύριο» γράφει μια επιγραφή σε περίπτερο κεντρικού σημείου του Πύργου και αμέσως γίνεται αντιληπτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο κόσμος ολοένα και περισσότερο ζητά να ψωνίσει τα λίγα και απαραίτητα πράγματα για το σπίτι του και να πληρώσει σε λίγες μέρες ή όποτε μπορέσει.
Ακόμη και αυτή η διευκόλυνση όμως είναι πλέον πολύ δύσκολο να του παρασχεθεί καθώς όπως μας λένε παρακάτω ιδιοκτήτες παντοπωλείων και περιπτέρων από το «βερεσέ» βγαίνουν διπλά χαμένοι. Και τα χρήματά τους δεν παίρνουν εύκολα αλλά και πελάτες μπορεί να χάσουνε.

Στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, η πίστωση είναι αδύνατη όταν οι προμηθευτές ζητούν τα χρήματά τους μετρητοίς.«Εμείς ανοίξαμε το τεφτέρι για τους πελάτες μας, αλλά δυστυχώς οι εταιρείες το έχουν κλείσει για μας» είπε στην Πρώτη ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ. Ο ίδιος, όπως μας λέει είχε βγάλει το «τεφτέρι» εδώ και τρία χρόνια, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το κατάστημά του.

Και μη χειρότερα είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε…
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...