Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα σαρώνει το Δημόσιο το πρώτο κύμα εφεδρείας - Φεύγουν 20.000 υπάλληλοι

- Αρχίζουν οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα, 150.000 υπάλληλοι φεύγουν συνολικά
- Ποιοι είναι οι πρώτοι που παίρνουν χαρτί απόλυσης
- Στο βωμό της τρόικας θυσιάζονται και οι συντάξεις με νέο ψαλίδι
- Διαβάστε ποιοι θα πληρώσουν τα μέτρα 7 δισ. από το 2013 ως το 2015

Εκατό χρόνια από τη μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, γίνεται στη χώρα μας η πρώτη μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων υπό την πίεση της τρόικας για περικοπή δαπανών.

Το χαρτί της απόλυσης θα λάβουν αύριο Δευτέρα 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου από το Δημόσιο που αφορά συνολικά 30.000 υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και 150.000 συνολικά.

Το πρώτο αυτό κύμα αφορά εργαζόμενους που είναι άνω των 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας. Αφού θεωρηθούν “έφεδροι” θα αμείβονται για δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους. Αν αυτά τα δύο χρόνια δεν μεταταγούν οδηγούνται στην πόρτα. Αποζημίωση δεν θα πάρουν γιατί αυτή συμψηφίζεται με όσα θα λαμβάνουν τα δύο χρόνια της εφεδρείας.


Διαμαρτυρία δημοσίων υπαλλήλων κατά της εφεδρείας
Διαμαρτυρία δημοσίων υπαλλήλων κατά της εφεδρείας

Επίσης ως την ερχόμενη Τετάρτη οι διοικήσεις 44 φορέων και οργανισμών πρέπει να ανακοινώσουν το πλεονάζον προσωπικό που θα οδηγηθούν εκτός δημοσίου από τις αρχές του 2012. Πρόκειται για περίπου 500 άτομα ενώ η ΕΡΤ αναμένεται να καθορίσει η ίδια τον αριθμό του προσωπικού που θεωρεί πλεονάζον.

Από την Πρωτοχρονιά και μέχρι το τέλος του 2013 θα διαρκέσει η επόμενη φάση της εφεδρείας. Ο στόχος που έχει θέσει η τρόικα είναι το 2014 να βρει το Δημόσιο με 150.000 υπαλλήλους λιγότερους. Με δεδομένες 50.000 συνταξιοδοτήσεις, γίνεται λόγος για 100.000 απολύσεις.

Οι θυσίες στο βωμό της τρόικας συνεχίζονται από το 2013 ως το 2015 με νέα μέτρα ύψους 7 δισ. (αν πιάσουμε τους στόχους και δεν χρειαστούν κι άλλα) για το νέο Μνημόνιο.

Αυτά θα τα πληρώσουν τα ειδικά μισθολόγια δηλαδή δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, στρατιώτικοί και σώματα ασφαλείας), οι αγρότες καθώς θα αλλάξει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ, η Υγεία καθώς έρχονται νέες περικοπές στις νοσοκομειακές δαπάνες και το κοινωνικό κράτος καθώς κόβονται κι άλλο τα προνοιακά επιδόματα.

Μαχαίρι έρχεται και για τις συντάξεις, τις αμυντικές δαπάνες και τις δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαμαρτυρία ενστόλων για τους μισθούς πείνας
Διαμαρτυρία ενστόλων για τους μισθούς πείνας

Όσον αφορά τις συντάξεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, η τρόικα απαιτεί την μείωση των επικουρικών κατά 30 με 35% άμεσα. Όσον αφορά τις κύριες συντάξεις μετά το ψαλίδι κατά 40% αναμένεται να φτάσουν τα 360 η κατώτερη και 1.500 η ανώτερη που αυτή τη στιγμή είναι 2700 ευρώ.

Συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το χαράτσι
Συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το χαράτσι

Διαβάστε επίσης:
Ποιες κατηγορίες εργαζομένων στην εφεδρεία από αύριο

Όλες οι λεπτομέρειες της εγκυκλίου για την εφεδρεία
Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία στα Νοσοκομεία
Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία
Ο Γενάρης φέρνει άγριο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις – Θα φτάσουν μέχρι και το 50%!

Πως και πόσο μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις

Χρονιές μαρτύριο έρχονται μέχρι το 2015 - Παρά το κούρεμα έρχονται νέοι φόροι και ψαλίδι στους μισθούς

Ποιοι θα πληρώσουν τα παραπάνω 7 δισ. ευρώ

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...