Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δεν τα κατάφερε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

Έχασε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 78-76 στην παράταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα Μάτε-θρίλερ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Προδόθηκαν από τη νευρικότητά τους και την αποβολή του Διαμαντίδη στο τέλος οι «πράσινοι», που... επιφυλάσσονται να απαντήσουν στη μεγάλη τους αντίπαλο στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Κορυφαίος ο Καϊμακόγλου, «μίλησαν» στο τέλος Σισκάουσκας και Κιριλένκο για τους φιλοξενούμενους που έσπασαν ένα σερί επτά ηττών από τους «πράσινους».

Φορτσάτος στην αρχή και στο τέλος

Με φτερά στα πόδια από τους 18.000 φίλους του, «αέρα» από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που έφερε η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα και τη συνήθη πεντάδα, Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Σμιθ και Μάριτς, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο ματς. Χάρη σε καλάθια των δύο ψηλών του προηγήθηκε με 7-3, αλλά η καλή άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι εμπνεύσεις των Σισκάουσκας και Χριάπα επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να προσπεράσουν με ένα 8-0 σερί (7-11) και να φτάσουν ακόμη και στο +5 (9-14). Η είσοδος του Γιασικεβίτσιους «ξεμπλόκαρε» επιθετικά τους γηπεδούχους και τους έδωσε ξανά την πρωτοπορία (17-16). Ο τραυματισμός του Τσαρτσαρή στο αριστερό πόδι (αποχώρησε υποβασταζόμενος) μετά από άσχημη προσγείωση στο παρκέ «πάγωσε» προσωρινά την ατμόσφαιρα, αλλά το τρίποντο του Καϊμακόγλου φρόντισε να την «ξαναζεστάνει» διαμορφώνοντας το 22-19 του δεκαλέπτου.

Κιριλένκο βάλε ένα «γκολ»

Το δεύτερο τρίποντο του Γκόρντον επανέφερε την ΤΣΣΚΑ μπροστά στο σκορ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (24-26), αλλά χρειάστηκε να περάσουν 6:22 για να «κουνήσουν» ξανά το διχτάκι οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας. Η εξαιρετική άμυνα των πρωταθλητών παγίδευσε την «αρκούδα», ο Σισκάουσκας ξεχάστηκε στον πάγκο, ο Κιριλένκο ήταν αγνώριστος (άποντος με 0/5 σουτ, κανένα ριμπάουντ και 2 λάθη σε15:27 στο πρώτο ημίχρονο) και ο Τεόντοσιτς κακός (χωρίς πόντο και ασίστ, αλλά με 3 λάθη). Άλλο που δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός, που έτρεξε ένα σερί 12-0 ξεφεύγοντας με 36-26. Τα καλάθια του Χριάπα έδωσαν ανάσες στην ΤΣΣΚΑ (36-30), αλλά ο πολύτιμος και στις δύο μεριές του παρκέ Σάτο βοήθησε να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με παρακαταθήκη νίκης, 41-32.

Αρχηγού απόντος

Το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη με την έναρξη της επανάληψης σκόρπισε ανησυχία στο ΟΑΚΑ, την οποία απομάκρυναν αλλά μόνο προσωρινά οι πέντε συνεχείς πόντοι του Σμιθ, προτού αποσυρθεί κι αυτός όμως «φορτωμένος», όπως ο αρχηγός. Το πρώτο καλάθι του Τεόντοσιτς, ένα τρίποντο, έφερε την ΤΣΣΚΑ στο -3 (48-45) στα μέσα της τρίτης περιόδου και ο αφυπνισμένος Κιριλένκο στον πόντο (53-52) λίγο αργότερα. Ο δυσλειτουργικός επιθετικά Παναθηναϊκός δεν έχασε το προβάδισμα παρά τις ευκαιρίες που έδωσε για... προσπέραση στον αντίπαλο. Βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Μπατίστ και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο με καλάθι του Γιασικεβίτσιους στην εκπνοή και ισχνό προβάδισμα, 57-54.

Θρίλερ μέχρι τέλους

Ένα τρίποντο του Λόγκαν έδωσε ακόμη έναν λόγο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ να ξεσηκωθεί (62-56). Καϊμακόγλου και Καλάθης πρόσφεραν τον οβολό τους, η άμυνα έγινε ξανά αποτελεσματική και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +9, 67-58. Ένα 5-0 της ΤΣΣΚΑ υπενθύμισε σε όλους πως το ματς δεν τελείωσε (67-63), ενώ ο Κιριλένκο κατέβασε τη διαφορά και στο -3 και το τρίποντο του Σβεντ στο καλάθι (71-69) ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον Διαμαντίδη με πέμπτο φάουλ, χάρη στο οποίο ο Κρστιτς ισοφάρισε με 2/2 από τη γραμμή στα 55 δευτερόλεπτα. Η λάθος πάσα του Σάτο έδωσε ευκαιρία για προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά Σβεντ και Χριάπα τα θαλάσσωσαν και οι «πράσινοι» απέκτησαν τον τελευταίο λόγο στο ματς με 6,3’’ να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Μπατίστ και ο Βουγιούκας αστόχησαν, ωστόσο, εξ επαφής και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Πολλά τα λάθη

Νευρικότητα και πολλά λάθη χαρακτήρισαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην παράταση επιτρέποντας στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει με τρεις (72-75). Το τρίποντο του Καϊμακόγλου έφερε την ισορροπία (75-75) και το ξέσπασμα στην κερκίδα, που όμως «πάγωσε» όταν 56’’ πριν το τέλος ο Σισκάουσκας ευστόχησε από τα 6,75μ. Μετά από κακές προσπάθειες των Σάτο και Χριάπα, οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή με 8,8’’ για το τέλος. Όπως αναμενόταν, οι Ρώσοι έστειλαν τον Καλάθη στη γραμμή (με 5,5’’ να απομένουν), που ευστόχησε στην πρώτη κι επιχείρησε να αστοχήσει... έξυπνα στη δεύτερη, δίχως όμως επιτυχία με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να πάρει τη νίκη με 78-76.

Δεκάλεπτα: 22-19, 41-32, 57-54, 71-71, 76-78.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 9 (6 ριμπ.), Λόγκαν 5, Σάτο 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Ν. Καλάθης 11, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 13, Γιασικεβίτσιους 6(εκτός δωδεκάδας ο Πατ Καλάθης και ο ανέτοιμος Περπέρογλου).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 3, Σισκάουσκας 14, Κρστιτς 13, Κιριλένκο 9, Βορόντσεβιτς 4, Σβεντ 10, Καούν 6, Χριάπα 11, Πονκρασόφ, Γκόρντον 8 (εκτός δωδεκάδας ο τραυματίας Λαβρίνοβιτς).

Διαιτητές: Λαμόνικα, Κιάρι (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...