Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πέφτουν οι τιμές των διαμερισμάτων

Πέφτουν οι τιμές των διαμερισμάτωνΤι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας

Πτώση 4,1% εκτιμάται ότι εμφάνισαν κατά μέσο όρο οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) το τρίτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,3% και 4,4% αντίστοιχα, ενώ για το σύνολο του 2010 η μέση μείωση ήταν 4,7% έναντι 3,7% το 2009.

Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το τρίτο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 ήταν μεγαλύτερη για τα «παλαιά» διαμερίσματα, ηλικίας άνω των 5 ετών (-4,7%, έναντι -5,6% και -5,4% το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία) από ό,τι για τα «νέα», ηλικίας έως 5 ετών (-3,0%, έναντι -4,8% και -2,8% το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο).

Η μεγαλύτερη μείωση των τιμών για τα παλαιά διαμερίσματα έναντι των νέων φαίνεται να αντανακλά τη σχετικά μεγαλύτερη «ανθεκτικότητα» των τιμών των νεόδμητων διαμερισμάτων, τα οποία κατά κανόνα διατίθενται προς πώληση από τους κατασκευαστές.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το τρίτο τρίμηνο του 2011 ήταν μειωμένες σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2010 κατά 4,3% στην Αθήνα, 6,7% στη Θεσσαλονίκη, 3,5% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 3,1% στις λοιπές περιοχές της χώρας.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...