Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται... χειμώνας! - Τα πρώτα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Αναλυτική πρόγνωση έως και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. H θερμοκρασία θα πέσει απότομα και γι' αυτό οι ειδικοί ζητούν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο καιρός αρχίζει να χαλάει από τα δυτικά με βροχές οι οποίες θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα. Όμως εκτός από τις βροχές και τα χιόνια ακόμα και στα πεδινά εντυπωσιακή θα είναι η ένταση των ανέμων που θα φτάσει ακόμα και τα 10 μποφόρ ειδικά από το Σάββατο και μετά.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικός απόπλους για τα πλοία ανοιχτού τύπου που πραγματοποιούν τα δρομολόγια Πρίνου - Θάσου.

Το μεσημέρι, επίσης, δεν αναχώρησε το πλοίο ΣΑΟΣ από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου «Παναγία Θαλασσινή» για Ψαρά και Μεστά από Λαύριο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ενίσχυση των ανέμων από την Κυριακή, γι' αυτό καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές και τοπικές βροχές ενώ την Κυριακή θα βρέξει και στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μόνο συννεφιές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά όμως και ιδιαίτερα στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειωθεί και παγετός κυρίως το πρωί και το βράδυ. Πιο αναλυτικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εώς 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εώς 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εώς 15 με 16 βαθμούς. Θα έχουμε δηλαδή 10 βαθμούς πτώση σε σχέση με την Τετάρτη και την Πέμπτη. (Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο).
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε συννεφιές και χιονόνερο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βουνά του νομού, στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά στον Eυβοϊκό τα 8 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Κάβο Ντόρο ενώ ο υδράργυρος σε κάθετη πτώση θα κυμανθεί από 8 εώς 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...