Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"Χτυπάει καμπάνα" ο Κορομηλάς για το Τελωνείο Κυλλήνης


Τoν κώδωνα του κινδύνου για το Τελωνείο της Κυλλήνης, κρούει για άλλη μια φορά ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέας Κορομηλάς. 
Αφορμή το σχέδιο αναστολής λειτουργίας 92 τελωνείων σε όλη την χώρα, που συμπεριλαμβάνει και την Κυλλήνη, ένα ιστορικό λιμάνι. Όπως τονίζει στο IONION FM, όλη η εξαγωγική δραστηριότητα των παραγόμενων προϊόντων της Ηλείας, αγροτικά προϊόντα, καραμέλες, τουρσί κ.α. γίνεται από την Κυλλήνη.
Το λιμάνι του Κατακόλου είναι αμιγώς τουριστικό και η μεταφορά του τελωνείου θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα φέτος πέρασαν από την Κυλλήνη 1.005 φορτηγά μέσω τελωνείου.
Ο κ. Κορομηλάς ερωτηθείς για το εγχείρημα του δήμου Μεσολογγίου να συνδεθεί ακτοπλοϊκώς με την Ζάκυνθο, ανέφερε ότι δεν ανησυχεί για πιθανές επιπτώσεις στην επιβατική κίνηση του λιμανιού της Κυλλήνης, καθώς ανάλογο εγχείρημα το 2008 απέτυχε. Φέτος μειώθηκε η κίνηση οχημάτων κατά 35% και η επιβατική κίνηση κατά 13%. Ο κ. Κορομηλάς ζήτησε την κινητοποίηση των πολιτικών φορέων του νομού.
Ακούστε περισσότερα ΕΔΩ
ionionfm.gr
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...