Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Γαστούνη: Έτοιμες για δημοπράτηση οι εργατικές κατοικίες


Το δικό τους κεραμίδι θα αποκτήσουν αρκετές οικογένειες στη Γαστούνη , έδρα του Δήμου Πηνειού, καθώς ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) φέρεται έτοιμος να δημοπρατήσει
το έργο της κατασκευής 12 σύγχρονων εργατικών κατοικιών (τύπου μεζονέτα) σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει γι αυτό το σκοπό ο Δήμος.

Όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 2,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στα προς δημοπράτηση έργα και πρόκειται να δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2012. Αυτό άλλωστε είχε επισημάνει προ διμήνου περίπου-κατά την τελετή παράδοσης στους δικαιούχους των κατοικιών της Ανδραβίδας- και ο Ηλείος Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης  Κουτσούκος.
Σημαντικότατο έργο
Οι νέες εργατικές  κατοικίες θα γίνουν σε δημοτική έκταση που βρίσκεται απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαστούνης. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο που θα συμβάλλει καταλυτικά στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος σημαντικού αριθμού εργαζομένων χαμηλού εισοδήματος στην ευρύτερη περιοχή της  Γαστούνης.
Η επικείμενη δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών στη Γαστούνη προαναγγέλθηκε  και από το Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου παράλληλα ελήφθη απόφαση με βάση την οποία  επανέρχεται αυτοδίκαια στο Δήμο μία έκταση15.952,90 τ. μ. (απέναντι από την Παναγία Καθολική) η οποία  είχε επίσης παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας προκειμένου να κατασκευασθεί σε αυτή συγκρότημα εργατικών κατοικιών.
Τελικά όμως, ελλείψει ειδικού ρυμοτομικού σχεδίου και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνταν οι όροι και οι προϋποθέσεις το σχέδιο εγκαταλείφτηκε αφού ο ΟΕΚ αρνήθηκε να τις κατασκευάσει εκεί και έτσι η Δημοτική Αρχή στράφηκε στη λύση του οικοπέδου απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ, στην είσοδο της πόλης.
Και στο Τραγανό;
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Πηνειού  εργατικές κατοικίες υπάρχουν στο Βαρθολομιό και τώρα θα ξεκινήσει η κατασκευή νέου συγκροτήματος στη Γαστούνη. Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Πηνειού ωστόσο είναι – αν υπάρξουν οι όροι και οι  προϋποθέσεις και εφόσον δοθεί το «πράσινο φως»  από πλευράς ΟΕΚ - να υποβάλλει και νέα πρόταση για την κατασκευή εργατικών κατοικιών αυτή τη φορά στο Τραγανό.
protinews.gr
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πρώτη της Ηλείας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...