Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Θρύλος μέχρι τα... αστέρια! δείτε σε video το goal


Τεράστια εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού μέσα στη Μασσαλία επί της Μαρσέιγ με πανέμορφο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82'

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να αποκλειστεί από τους 16 του Champions League...
Αυτός ο Ολυμπιακός είναι για να έχεις χίλια μάτια να τον βλέπεις...
Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ισοπεδωτικός και Ευρωπαίος...
Ο Ολυμπιακός έκανε τη Μαρσέιγ να δει... αστεράκια από το «χαστούκι» της νίκης και ο ίδιος βλέπει άλλα αστεράκια, αυτά του Champions League, αφού διατηρεί ζεστό το όνειρο της πρόκρισης στη φάση των "16" κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.
Το υπέροχο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82' με αριστερό μονοκόμματο σουτ, από την πανέξυπνη πάσα του Φραν Γέστε, έκαμψε την εμμονή του Μανταντά να σταματάει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των παικτών του Ολυμπιακού.
Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους έξι βαθμούς και πλέον θα παίξει τα... ρέστα του για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στο ματς με την Άρσεναλ στις 6/12.
Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας τις γνωστές απουσίες (Μα;κούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα) στον χώρο του κέντρου αποφάσισε να τοποθετήσει δίπλα στον Φρανσουά το Γιάννη μανιάτη. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μπάλας Μέγιερι, ενώ την άμυνα αποτελούσαν – από τα αριστερά προς τα δεξιά - οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Σε ρόλο «ασπίδας» - όπως είπαμε – ήταν οι Μανιάτης και Μοδέστο. Ο Τζεμπούρ ήταν ο μοναδικός προωθημένος, ο οποίος είχε αριστερά του τον Χολέμπας, δεξιά του τον Μιραλάς και πίσω του τον Φουστέρ.
Από την πλευρά του, ο Ντιντιέ Ντεσάν, είχε τελικά στη διάθεσή του τον βασικό του τερματοφύλακα, Μανταντά. Στην άμυνα ξεκίνησε με τους – από τα αριστερά προς τα δεξιά – Τραορέ, Ν’ Κουλού, Ντιαβαρά και Καμπορέ. Μπροστά τους ήταν οι Ντιαρά και Σεϊρού, με τους Αγιού και Βαλμπουενά να είναι στο δεξί και αριστερό άκρι αντίστοιχα. Οι Ρεμι και Τζόρνταν Αγιού ήταν το επιθετικό δίδυμο.
«Ερυθρόλευκο» ξεκίνημα
Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να ζεστάνει από νωρίς τους περίπου 700 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις παγωμένες εξέδρες του «Βελοντρόμ».
Η έξυπνη σκέψη του Φουστέρ να δώσει την μπάλα συστημένη στον Κέβιν Μιραλάς είχε ως αποτέλεσμα να βγει ο Βέλγος απέναντι από το Μανταντά, αλλό ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ, λανθασμένα.
Στην επόμενη καλή στιγμή του Ολυμπιακού, ο Μέλμπεργκ τάραξε τα δίχτυα των Γάλλων, αλλά πάνω που πήγε να χαρεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ο Ριτσόλι δεν μέτρησε το γκολ, λόγω του ότι ο Σουηδός ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.
Η Μαρσέιγ, ως γηπεδούχος, αν και κατέβηκε με πιο επιθετικό σχήμα δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει τους «κωδικούς» που έχει δημιουργήσει ο Βαλβέρδε στην άμυνα. Τα σουτ έξω από την περιοχή των Ρεμί και Αντρέ Αγιού δεν απείλησαν τον Μέγιερι.

Εκεί που ο ρυθμός είχε πέσει, ο Μιραλάς απέναντι σε όλη τη γαλλική άμυνα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Μανταντά απέκρουσε.Η φάση όμως δεν τελείωσε εκεί, μιας και ο Χολέμπας με σουτ έξω από την περιοχή, είδε το χέρι του αντίπαλου τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Αργότερα, ο Μανιάτης ήταν αυτός που δοκίμασε εκ νέου σουτ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.
Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα ποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό να αναρωτιέται «τι έφταιξε και δεν σκόραρε» και τη Μαρσέιγ «πώς να πατήσουμε περιοχή;»

Ο Μανταντά δεν είπε «όχι» στο Φετφατζίδη
Στην επανάληψη, ο Νταβίντ Φουστέρ παραχώρησε νωρίς τη θέση του στον Φραν Γέστε, με τον Βαλβέρδε να θέλει να περάσει περισσότερο η μπάλα στους Μιραλάς – Τζιμπούρ.

Αν και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η Μαρσέιγ δημιούργησε τρικυμία στην ελληνική άμυνα, ο Μιραλάς είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να μεταφέρει με ακόμη περισσότερο άγχος τους Γάλλους. Ο Βέλγος όμως δεν είχε το τελείωμα που και ο ίδιος θα ήθελε απέναντι από τον Μανταντά που μπλόκαρε με διπλή ενέργεια.

Λίγο αργότερα, ο Τζιμπούτρ έδωσε όμορφα και πάλι για τον Μιραλάς ο οποίος γυρνώντας το κορμί του δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μπροστά στην εστία της Μαρσέιγ.

Επόμενη κίνηση του Βαλβέρδε ήταν να περάσει στο ματς τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο 21χρονος Έλληνας μέσος, είδε τον Φραν Γέστε να του περνάει με το αριστερό μια εξαιρετική πάσα και εκείνος με αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του -πεισματάρη να δεχτεί γκολ- Μανταντά.
Ο Ολυμπιακός στη Γαλλία είχε μια εξαιρετική εμφάνιση, όπως σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ, μόνο που αυτή τη φορά η τύχη δεν του γύρισε την πλάτη και κατά την επιστροφή του στην Αθήνα θα έχει συντροφιά τους τρεις βαθμούς.
woop.gr

πηγή video :katimagiko...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...