Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πού βρήκε 90 ολόκληρα λεπτά ο πρωθυπουργός;


Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη


Συγγνώμη, αλλά για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός έχασε 90 ολόκληρα λεπτά – όπως μετά πολλών τυμπανοκρουσιών μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – προκειμένου να πληροφορηθεί ότι έχει την στήριξη του κ. Παπανδρέου, τον οποίο διαδέχθηκε στον πρωθυπουργικό θώκο με τον γνωστό τρόπο;

Έχει ο κ. Παπαδήμος άφθονο χρόνο στη διάθεσή του; Είχε στη διάθεσή του μιάμιση ολόκληρη ώρα για να κουβεντιάζει περί ανέμων και υδάτων (ή μήπως όχι;) με τον κ. Παπανδρέου;

Και τι θα πει ότι συζητήθηκε και η «ιστορική ευκαιρία» - από… ιστορικές ευκαιρίες άλλο τίποτε ο κ. Παπανδρέου – για «την προώθηση των μεγάλων αλλαγών»;

Αυτό περιμένουμε από την κυβέρνηση Παπαδήμου; Την προώθηση των «μεγάλων αλλαγών»;

Ή να κάνει τη δουλειά της όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μας απαλλάξει από αυτό το πολυμελές και ετερόκλητο υπουργικό επιτελείο του, που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

Για τον κ. Παπανδρέου, δεν το συζητώ: Όταν έχεις λυμένα όλα σου τα προβλήματα – και κυρίως όταν αδιαφορείς, όπως αποδεικνύεται, για τα προβλήματα που ο ίδιος έχεις προκαλέσει στον λαό σου – έχεις, καθώς φαίνεται, άφθονο χρόνο για να θεωρητικολογήσεις σε μια μακρόσυρτη συνάντηση.

Όταν μάλιστα δηλώνεις πως αισθάνεσαι «ενεργός στην πολιτική», ακόμη και αν δεν έχεις προσφέρει τίποτε το θετικό, αντίθετα έχεις φέρει με τις επιλογές σου τη χώρα σου στο χείλος του γκρεμού, τότε είναι βέβαιο πως πρέπει να δικαιολογήσεις την παρουσία και την ενεργητικότητά σου!

Η ανεργία μαστίζει τη στραγγαλισμένη χώρα, η οικονομία της έχει βουλιάξει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει από τον κ. Παπαδήμο (του οποίου η κυβέρνηση, λέει, οφείλει να αδράξει την «ιστορική ευκαιρία»), ούτε το παραμικρό για το πώς θα ανορθωθεί η χώρα.

Φυσικά, αφού – επαναλαμβάνω – ο κ. Παπαδήμος αποδέχθηκε μια στρατιά υπουργών, χωρίς να αξιολογήσει ούτε έναν.

Ούτε ένας τους δεν βρήκε μια θέση εργασίας σε έναν άνθρωπο.

Ούτε ένας τους δεν έφερε ένα ευρώ επένδυση στη χώρα.

Ούτε ένας τους δεν φρόντισε για μια αποκρατικοποίηση, έστω για δείγμα.

Ούτε ένας τους δεν ανησυχεί και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί λόγω ανικανότητας.

Η χώρα αναδιαρθρώνει το χρέος της, συμβαίνει δηλαδή ακριβώς αυτό που πέρσι τέτοιον καιρό εξόρκιζαν και διέψευδαν μετά βδελυγμίας, τόσο ο κ. Παπανδρέου που σήμερα θέλει να μας δίνει συμβουλές για το πώς αυτό θα συμβεί καλύτερα, όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου, που στις 3 Ιανουαρίου του 2011 έλεγε ξεκάθαρα στο Ρόιτερ’ς πως κάτι τέτοιο (η αναδιάρθρωση) «δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα, δεν θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία, τις ελληνικές τράπεζες, τους Έλληνες πολίτες ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

Τι άλλαξε τώρα και η αναδιάρθρωση… βοηθάει; Άβυσσος ο εγκέφαλος των πάνσοφων!

Και τι δεν μας είπε σ’ εκείνη τη συνέντευξη ο πρώην «τσάρος». Ακόμη και ότι θα βγαίναμε στις αγορές μέσα στο… 2011!

Ανάλογα φληναφήματα και από τον κ. Παπανδρέου, την ίδια περίοδο, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ακόμη και φέτος (το 2011) φιλοδοξούμε να επιστρέψουμε στις αγορές, είπε (ο άνθρωπος).

Όσο περνούσε ο καιρός, άλλαζε το τροπάρι. Τον περασμένο Απρίλιο μας μίλησε για «παραγωγική αναδιάρθρωση» και για το «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης», για να «βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή».

Τώρα, πασχίζει να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου του κόμματος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Καλά κάνει, αλλά με ποιο δικαίωμα ο κ. Παπαδήμος διαθέτει 90 λεπτά από την σύντομη πολιτική ζωή του για να κουβεντιάζει με έναν άνθρωπο που δεν έχει ούτε μία φορά πει την αλήθεια;

Ακατανόητη συμπεριφορά, προσβλητική για έναν λαό που υφίσταται τα πάνδεινα ακριβώς εξαιτίας του χθεσινού συνομιλητή του.

Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα μόνο αν ο κ. Παπανδρέου ήταν σε θέση να τιθασεύσει διαφωνούντες και δελφίνους.

Αλλά επειδή για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν αποφασίζει πλέον (μόνο) ο κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός καλά θα έκανε να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα της χώρας.

Δυο μήνες μετά την ανάληψη εκ μέρους του της εξουσίας, εξακολουθούμε να μην έχουμε ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις του για να βγει η χώρα από αυτήν την πρωτοφανή περιπέτεια.

Ερώτηση ακροτελεύτια: Βρήκε ποτέ ο κ. Παπαδήμος 90 λεπτά για να σκεφθεί γύρω από αυτό;

Αν βρήκε, δεν μπορεί, κάποια ιδέα θα κατέβασε.

Αν όχι, ε τότε δεν δικαιούται να διαθέτει 90 λεπτά σε ένα και μοναδικό ραντεβού του.

Και μάλιστα με αυτόν που προκάλεσε το πρόβλημα συκοφαντώντας συστηματικά τη χώρα και τον λαό της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...