Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Τάκη Αντωνακόπουλου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

 Τα χρήματα – δωρεές για τους πυρόπληκτους, βαφτίστηκαν «Εισφορές λοιπών φορέων για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»!

Οι πυρόπληκτοι ακόμα τα περιμένουν. Δείτε στο βίντεο, πως ξεσπούν μπροστά στην κάμερα του IliaPress!
Επιστολή Τάκη Αντωνακόπουλου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο
Πατήστε εδώ για το βίντεο
Αυτές τις άγιες ημέρες, οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, είχαν την κρυφή ελπίδα πως κάποιοι από τους «μεγάλους αφεντάδες» θα τους θυμούνταν και θα τους έδιναν, λίγα έστω, από τα χρήματα της βοήθειας του κόσμου, για να κάνουν Χριστούγεννα.
Για μια ακόμη φορά γελάστηκαν. Για μια ακόμη φορά γνώρισαν το
ψυχρό και ανάλγητο πρόσωπο ενός αδιάφορου και σκληρού κράτους.
Δεκάδες πυρόπληκτοι μάταια περιμένουν τέσσερα χρόνια τώρα, για το αυτονόητο. Να δοθούν δηλαδή τα χρήματα που έδωσε ο κόσμος για άμεση βοήθειά τους και για να σταθούν στα πόδια τους.
Τέσσερα χρόνια...
Με ποιο δικαίωμα κάποιοι σφετερίστηκαν αυτά τα χρήματα;
Τους άνηκαν; Είχαν δικαίωμα; Ή ήθελαν να μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα;
Ντροπή!
Για το θέμα αυτό, ο Ηλείος βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Αρχικά σας εύχομαι να έχετε την απαραίτητη δύναμη και αντοχή, ώστε να συνεχίσετε όσο ο τόπος χρειάζεται, να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας.
Οι συμπολίτες μου στην Ηλεία ελπίζουν επιπλέον στο πρόσωπο σας, ότι θα δικαιωθούν σχετικά με την της πολιτείας που αφορά τον σεισμόπληκτο και πυρόπληκτο τόπο μας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποίησαν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΛΟΓΙΚΟ, για την ανασυγκρότηση της Ηλείας. Κατά τις φονικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007, αποτεφρώθηκε το 40% της επιφάνειας της Ηλειακής γης. Το 2008 το καλοκαίρι προσετέθησαν και οι μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό.
Η επακολουθήσασα ασυνέπεια και εγκατάλειψη εκ μέρους της πολιτείας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Στην τελευταία απογραφή υπήρξε μείωση του πληθυσμού στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, κατά 30%, σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή.
Δυστυχώς , οι δωρεές ύψους συνολικά 180 εκατομμυρίων Ευρώ που προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων Ηλείων, ουσιαστικά δεν απεδόθησαν ΠΟΤΕ.
Έχουν υπάρξει συνεχείς αντιδράσεις για αυτήν την αρνητική εξέλιξη, από όλους τους φορείς της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.
Έχουν υπάρξει μέσω κοινοβουλευτικών λειτουργιών κοινές παρεμβάσεις όλων των Βουλευτών.
Δυστυχώς, στον προϋπολογισμό του 2012, δεν υπάρχει καμιά ιδιαίτερη πρόβλεψη για την οικονομική στήριξη της Ηλείας, από το εναπομείναν ποσό του καταργηθέντος Εθνικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Ο κωδικός 7.300 στα έσοδα του Υπουργείου οικονομικών, του προϋπολογισμού 2012 όπου κατανέμεται το υπόλοιπο του πρώην ΕΤΑΕΑ (Ταμείο Μολυβιάτη αρχικά), αναφέρεται ως ¨εισφορές λοιπών φορέων για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων¨.
Η πολιτεία μέχρι σήμερα έχει μοιράσει τις δωρεές συμπολιτών μας, απ' όλο τον κόσμο, σε εικοσιτέσσερις (24) Νομούς της χώρας, οι οποίοι έγιναν πυρόπληκτοι μετά το 2007.
Έτσι παραβίασε την ρητή και γραπτή επιθυμία των δωρητών, που ανέφεραν ότι οι δωρεές κατατέθηκαν για ενίσχυση των Ηλείων πυρόπληκτων.
Η πολιτεία μέχρι σήμερα, ουσιαστικά δεν συνέβαλε οικονομικά σε καμία δράση για την Ηλεία.
Ακόμα και οι πυρόπληκτες κατοικίες ανακατασκευάστηκαν η επισκευάστηκαν από χρήματα των δωρεών.
Το κράτος πρόνοιας, απουσίασε επιδεικτικά και επι πλέον διαχειρίστηκε τις δωρεές με ¨πελατειακή λογική¨
Μοίρασε τα χρήματα, χωρίς σχέδιο σε διάφορες πυρόπληκτες περιοχές.
Επίσης πλήρωσε το κράτος με τα χρήματα των δωρεών διάφορα έργα σε πυρόπληκτες περιοχές, τα οποία δεν ήταν μέρος ενός σχεδίου συλλογικής επεξεργασίας. Υπηρεσιακοί παράγοντες αποφάσισαν ποια έργα θα πληρωθούν από τις δωρεές. Πολλά έργα έχουν κατασκευαστεί εκτός Νομού Ηλείας.
Το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, ελάχιστα προσέφερε στην Ηλεία.
Σήμερα λοιπόν, η αγανάκτηση έχει κορυφωθεί. Ήδη Βουλευτές έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη για αυτήν την κατάφορη αδικία σε βάρος της Ηλείας.
Στην συζήτηση για τον τελευταίο προϋπολογισμό στη βουλήο γράφων και ο συνάδελφος Βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος δεν ψηφίσαμε το σκέλος των δαπανών του Υπουργείου Ανάπτυξης, γιατί πουθενά δεν προβλέπεται ειδική αναφορά (κωδικός) για την Ηλεία. Η δε κατανομή μικρού κονδυλίου στο περιφερειακό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δεν διασφαλίζει την Ηλεία, αφού όλοι ο Νομοί μας περιφέρειας θα διεκδικήσουν το μερίδιο μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ.
Η εγνωσμένη εντιμότητα και ευθυκρισία μας, αποτελούν την τελευταία προσφυγή του ηθικού- λογικού αιτήματος μας Ηλιακής κοινωνίας.
Να αποδώσει η πολιτεία μας οικονομικές δωρεές των συνανθρώπων μας που κατατεθήκαν μετά μας φονικές πυρκαγιές του 2007 για την Ηλεία, μας φυσικούς δικαιούχους που είναι οι κάτοικοι μας πυρόπληκτης Ηλείας.
Πρόκειται για πράξη σεβασμού μας επιθυμίας των δωρητών αλλά κυρίως μας μνήμης των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.
Με εκτίμηση
Αντωνακόπουλος Τάκης
Ιατρός – Βουλευτής
Πρώην επικεφαλής ¨Κίνηση πολιτών
για τους πυρόπληκτους της Ηλείας¨
iliapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...