Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ευρώπη ώρα μηδέν – Λύση ή διάλυση της ευρωζώνης

- Τελεσίγραφο στέλνει η Μέρκελ
- “Έκρηξη” προβλέπει ο Σαρκοζί
- Οι μισοί εταίροι δεν δέχονται τους όρους του Γαλλογερμανικού άξονα
- Απειλούν οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης με συνολική υποβάθμιση

Ή τώρα ή ποτέ είναι μάλλον ο τίτλος που ταιριάζει στη Σύνοδο που ξεκινάει και όλα δείχνουν ότι το επόμενο 48ωρο είτε θα δώσει “αιματηρή¨έστω λύση, είτε θα είναι το πρώτο βήμα της διάλυσης της Ευρώπης όπως την ξέρουμε.

Το γαλλογερμανικό σχέδιο έχει βρει για πρώτη φορά τόσο επίσημα... τοίχο. Για πρώτη φορά θεσμικοί παράγοντες λένε ότι δεν είναι καλό, δεν αρκεί, δεν δίνει λύση. Σχεδόν ομόφωνη είναι η αντίδραση στους “Μερκοζί” από τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Παίρνουν αποστάσεις από το γαλλογερμανικό σχέδιο, προφανώς γιατί δεν δίνει λύσεις. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ)

Ακόμη και οι γνωστοί δορυφόροι του Βερολίνου αντιδρούν και για πρώτη φορά η Ευρώπη πάει σε Σύνοδο ξεκάθαρα χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα.

Πως απαντά ο γαλλογερμανικός άξονας; Με απειλές.

Πρώτα το Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος είπε, διόλου τυχαία, σε συνέδρι του κόμματός του ότι η πρόταση είναι η μόνη λύση, αλλιώς ...
«Η Ευρώπη δεν έχει βγει από την κρίση. (Υπάρχει) ο κίνδυνος έκρηξης αν δεν υλοποιηθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν με την Άνγκελα Μέρκελ…Η Ευρώπη έχει ανάγκη να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και οι πιστωτές δεν έχουν πια εμπιστοσύνη» δήλωσε ο Σαρκοζί.

Παρόμοιο ήταν το τελεσίγραφο του Βερολίνου:
«Ορισμένοι κύκλοι στην Ευρώπη δεν έχουν καταλάβει ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κι αυτό δυσχεραίνει την εξεύρεση λύσης για το ευρώ», είπε δια του εκπροσώπου της η Καγκελάριος.

Πρόκειται για ωμό εκβιασμό, ειδικά έναντι χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ισπανία που είτε εξαρτώνται ήδη άμεσα από τον δανεισμό της ευρώπης, είπε είναι ένα βήμα πριν.
Εκβιασμός για να ακολουθήσουν τις εντολές Παρισιου και Βερολίνου ή να επιστρέψουν δεκαετίες πίσω...

Οι μεν βλέπουν το σχέδιό τους ως τη μόνη λύση και οι δε λένε ότι αυτό δεν αποτελεί απάντηση, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που θα αφήσει τις ευάλωτες χώρες στα χέρια των αγορών...

Αγορές που ήδη τραντάζονται την ώρα που οι Οίκοι Αξιολόγησης απειλούν ξεκάθαρα με επιτήρηση προ της υποβάθμισης όλης ουσιαστικά της ευρωζώνης (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ), υποβάθμιση που θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους αδύναμους.

Διαβάστε επίσης:
Μίλησαν πριν τη Σύνοδο Μέρκελ-Ομπάμα

Η Standard & Poor’s κλυδωνίζει όλη την Ευρώπη - Την απειλεί με συνολική υποβάθμιση - Τράπεζες και πόλεις σε creditwatch

Γαλλογερμανικά τελεσίγραφα πριν τη Σύνοδο Κορυφής - Τι θα ζητήσουν Μέρκελ - Σαρκοζί
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...