Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Διαδικασία χορήγησης αναβολής κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού


Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών
Αρμόδιος φορέας: ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ
Ιστοσελίδα: http://www.ermis.gov.gr
Νομικό πλαίσιο: ΦΕΚ τ. Β 933/23.07.2002

Δικαιολογητικά...

-Αίτηση χορήγησης αναβολής κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού.
-Βεβαίωση της μονάδας ή υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο αδερφός που παρέχει το δικαίωμα με την οποία βεβαιώνεται ότι αυτός δεν διατελεί σε λιποταξία.
Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά:
-Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α (πλήρες) - τύπου Α - τύπου Β
Αναζητείται υπηρεσιακά: Αναγνώριση στρατιωτικής προϋπηρεσίας στον ΚΕΑΔ (TN).
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας, στο Δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένος ο ενδιαφερόμενος ή οι γονείς του, με δική τους οικογενειακή μερίδα στην οποία απεικονίζεται ολόκληρη η σύνθεση της οικογένειάς του.
Αναζητείται υπηρεσιακά: Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.

Προϋποθέσεις
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.Να βρίσκεται νόμιμα έξω από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατεύσιμος).
2.Να έχει αδελφό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και δεν είναι λιποτάκτης ή να έχει μεγαλύτερο αδελφό που υποχρεούται να καταταγεί ταυτόχρονα στις Ένοπλες Δυνάμεις για εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και δεν είναι ανυπότακτος
Διαδικασία
Ο Πολίτης προσέρχεται στην στρατολογία ή στο κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στα Κ.Ε.Π.:
1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης.Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.
2 : Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.
3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση αναβολής κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού.
Σημειώσεις και επεξηγήσεις:
Τα δικαιολογητικά για την χορήγηση της αναβολής υποβάλλονται από την έκδοση της απόφασης πρόσκλησης έως την ημερομηνία κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...