Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στην επιλογή δώρου

Οδηγίες από το ΚΕΠΚΑ για να μην γίνει τραγωδία η χαρά του παιχνιδιού

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) εξέδωσε οδηγίες για να μην γίνει η χαρά του παιχνιδιού ... τραγωδία για κάποιο παιδί.

Όπως επισημαίνει το ΚΕΚΠΑ, το παιδικό παιχνίδι είναι μεν ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν, για την επιλογή του οποίου, ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά παραγόντων, όπως οι απαιτήσεις ασφάλειας- ιδιαίτερα δε για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα παιχνίδια που ιππεύονται ή αυτά με μπαταρίες, τα μπαλόνια κ.ά.- καθώς και οι προειδοποιήσεις στη σήμανση πάνω στη συσκευασία (θα πρέπει να αρχίζουν πάντα με τη λέξη «ΠΡΟΣΟΧΗ»).

Το ΚΕΠΚΑ συνιστά ακόμη να μη γίνεται η επιλογή του παιχνιδιού κάτω από τις εντυπώσεις μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, αλλά με κριτήρια την ηλικία, το φύλο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

Συμβουλεύει, επίσης, όταν ανοίξουμε το παιχνίδι να ελέγξουμε την κατάστασή του, να διαβάσουμε προσεκτικά τυχόν προειδοποιήσεις και συστάσεις του κατασκευαστή, να μην πετάξουμε τα υλικά συσκευασίας, καθώς ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε σε περίπτωση παραπόνων, να εξηγήσουμε στο παιδί τη χρήση του και μετά τη χρησιμοποίηση του παιχνιδιού, να ελέγξουμε την κατάστασή του.

«Δεν αφήνουμε, ποτέ, ένα παιχνίδι, που έχει καταστεί επικίνδυνο, στο χέρι ενός αθώου παιδιού ή σε χώρο, που μπορεί να το φτάσει» επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ και παροτρύνει τους γονείς να επιβλέπουν τα παιδιά την ώρα του παιχνιδιού με το νέο τους απόκτημα και να απομακρύνουν αμέσως τις συσκευασίες των παιχνιδιών (πλαστικές ταινίες, ταινίες περιτυλίγματος, συνδετήρες κ.λπ.), καθώς μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό σ' ένα παιδί.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...