Ηλεία: Κύμα ψύχους - Πάγωσε ο νομός με -5 βαθμούς Κελσίου

Ηλεία: Κύμα ψύχους - Πάγωσε ο νομός με -5 βαθμούς ΚελσίουΠάγωσε η Ηλεία με τα θερμόμετρα να κατρακυλούν στους -5 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.  Από το βράδυ της Κυριακής 15/1 σταδιακά στο νομό ο
υδράργυρος έπεσε σε αρνητικές τιμές σε αρκετές περιοχές.Ήδη τα μεσάνυχτα το θερμόμετρο έδειχνε τοπικά -2βαθμούς Κελσίου.Το πρωί της Δευτέρας, κυρίως στο εσωτερικό ηπειρωτικό τμήμα του νομού, πάγωσαν τα πάντα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Ωλένη με -5,1 βαθμούς Κελσίου, στην Αρχαία Ολυμπία με -3.7, στην Φολόη με -3.1, στην Ανδρίτσαινα με -2.1 και στο μηδέν το θερμόμετρο σε Πύργο, Αμαλιάδα, Βαρθολομιό και Ζαχάρω, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νομό.
Τους +2.4 βαθμούς πάνω από το μηδέν έδειξε το θερμόμετρο στο νησί της Ζακύνθου.
Το κύμα ψύχους θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη 18/1 με ελάχιστες θερμοκρασίες που το επόμενο 48ωρο πιθανό να αγγίξουν τοπικά τους -7 με -8 βαθμούς Κελσίου.
Ολικό παγετό, περιμένουμε σήμερα και αύριο Τρίτη 17/1 στις ορεινές περιοχές πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, στα ημιορεινά μέγιστες τιμές στους +3 με +4, στους +6 με +7 στα πεδινά και 8 με 9 στα παραθαλάσσια.
Ισχυρός παγετός -4 με -5 βαθμούς Κελσίου (πιθανό τοπικά -7 με -8 βαθμούς Κελσίου) θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Τρίτης 17/1 & της Τετάρτης 18/1. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς.
Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ