Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παγωνιά και κρύο σε όλη την χώρα – Μέχρι πότε θα “μείνουμε” στον πάγο!

 

- Που θα χιονίζει όλο το βράδυ- Χιόνια και προβλήματα στα βόρεια της Αττικής
- Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια
- Ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Από το μεσημέρι της Τετάρτης παραμένει κλειστή και θα μείνει για όλο το βράδυ λόγω της χιονόπτωσης η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς Πάρνηθα. Κλειστός είναι, επίσης, ο δρόμος στον Υμηττό προς Καλοπούλα και η λεωφόρος Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Κλειστός και ο δρόμος από Πεντέλη προς Διόνυσο.

Πεντέλη, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πάρνηθα, Τατόι και Σταμάτα, έχουν ντυθεί στα λευκά και οι οδηγοί που μετακινούνται στις περιοχές αυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κακοκαιρία, παρά την σημερινή μικρή βελτίωση του καιρού, θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μέχρι το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των άσχημων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για να δείτε όλα τα σημεία όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες πατήστε εδώ.

Δεμένα τα πλοία λόγω ανέμων

 Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς την Κρήτη καθώς στο νοτιοδυτικό Αιγαίο υπάρχει μικρή εξασθένηση των ανέμων. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων και στο Ιόνιο.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους, με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία. Συγκεκριμένα, απαιτούνται αλυσίδες από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας- Δερβενίου, από το 1ο έως το 18,5ο χλμ. του δρόμου Γκούρας-Λυκουριάς και από το 1ο έως και το 20ο του δρόμου Γκούρας-Κιάτου.

Κακοκαιρία πλήττει και την ανατολική Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Προβλήματα καταγράφονται τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στην ηλεκτροδότηση.

Από τις 10 το πρωί της Τετάρτης έχει εκδοθεί απαγορευτικό του απόπλου από τα λιμάνια της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στη συγκοινωνία προς τη Μεσαρά μετά την Αυγενική, προς τα Ανώγεια μετά την Τύλισο και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί.




Ο καιρός για σήμερα  Πέμπτη:

Για σήμερα Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει πως στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αναμένονται νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο κεντρικό-νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 2 (-2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και πιθανώς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μηδέν (00) έως 09 βαθμούς Κελσίου.


Δείτε τι καιρό θα κάνει σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Παγωνιά και χιόνια - Στο ψυγείο όλη η Ελλάδα - Αναλυτική πρόγνωση
Σε ποια σημεία του εθνικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες

Θα χιονίζει όλο το βράδυ στην Πάρνηθα - Πού υπάρχουν προβλήματα, μέχρι πότε θα μείνει η χώρα στο... ψυγείο

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...