Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πολιτοφυλακή" στο Επιτάλιο για τη διασφάλιση ζωής και περιουσίας


Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι του Επιταλίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, μετά το τελευταίο περιστατικό με τη σφαγή
Δεκάδες πολίτες συγκεντρωμένοι μέσα και έξω απο το Πολιτιστικό Κέντρο.Φυλλάδια μοίρασε στους πολίτες η Εθνική Δράση Ηλείας.Ο αντιδήμαρχος κ. Φραγκαντώνης μίλησε στους πολίτες για το πρόβλημα. της 86χρονης ηλικιωμένης. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, σε αρκετά βαρύ κλίμα και με έντονη συναισθηματική φόρτιση, με τους πολίτες να αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που μέσα σε δύο μήνες στο Επιτάλιο μετρούν δύο νεκρούς από ληστείες και ακόμα μία σοβαρή περίπτωση.
Οι κάτοικοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν περιπολίες χωρίς τη χρήση όπλων αλλά με κάθε άλλο νόμιμο μέσο στη διάθεσή τους για να κρατήσουν μακριά τους επίδοξους εγκληματίες.
Η βασική ιδέα που εκφράστηκε ήταν να αποφευχθεί η αυτοδικία, σε ένα χωριό που «βράζει», αλλά νοιώθει και τρόμο. Οι κάτοικοι δεν θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, παρά μόνο θα προστατέψουν το χωριό.
Ακούστηκαν διάφορες απόψεις ακόμα και για πρόσληψη σεκιουριτάδων, αλλά αυτό που τελικά αποφασίστηκε είναι να σχηματίσουν ειδικές ομάδες περιφρούρησης άτομα του χωριού που διαθέτουν και την άδεια σεκιούριτι. Πλέον στο Επιτάλιο κάθε βράδυ θα πραγματοποιούνται περιπολίες και κάθε ύποπτη κίνηση θα καταγράφεται και θα ενημερώνεται η Αστυνομία.
Οι κάτοικοι του Επιταλίου ήταν εξαγριωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί λέγοντας πως δεν γίνεται να πληρώνουν κάθε λογής χαράτσι που επιβάλει η Κυβέρνηση και να μην τους εξασφαλίζει το βασικότατο αγαθό της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας.
Κάποιοι αντέδρασαν για την απουσία από την λαϊκή συνέλευση εκπροσώπων του δήμου, πέραν του αρμοδίου αντιδήμαρχου κ. Φραγκαντώνη, αλλά και της Αστυνομίας. Μερίδα κατοίκων πρότειναν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Παρόντες στη συνέλευση ήταν και οι εκπρόσωποι της Εθνικής Δράσης Ηλείας που ανέφεραν παραδείγματα ανάλογων δράσεων «πολιτοφυλακής» σε περιοχές της βορείου Ελλάδας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...