Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πολικό ψύχος από την Κυριακή - Ήλιος με "δόντια" & ισχυρό παγετό στην Ηλεία

Πολικό ψύχος από την Κυριακή - Ήλιος με Η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα θα πλήξει την χώρα μας από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 με κύριο χαρακτηριστικό τις πολικές θερμοκρασίες κυρίως στη
κεντρική & βόρεια Ελλάδα (τιμές ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου στις συνήθως ύποπτες περιοχές). Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά προσήνεμα.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό των επόμενων ημερών στην Ηλεία.
Πρόσκαιρη άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το Σάββατο 14/1 με αρκετές νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές και χιόνια στα πολύ ορεινά πάνω από τα 1200 μέτρα υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 12 έως 15 με 16 στα παραθαλάσσια, από 10 έως 15 στα πεδινά, από 7 έως 11 στα ημιορεινά και από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 15/1 φαίνεται βελτίωση όσο αναφορά τα φαινόμενα, όμως, όπως γράψαμε και χθες, η ψυχρή εισβολή θα αρχίσει σταδιακά να μας επηρεάζει ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η ψυχρή εισβολή δεν θα συνοδευτεί από φαινόμενα έτσι την Δευτέρα 16/1 & την Τρίτη 17/1 θα επικρατήσει ήλιος με "δόντια".

Ολικό παγετό περιμένουμε στις ορεινές περιοχές, στα ημιορεινά μέγιστες τιμές λίγο πάνω από το μηδέν και σε μονοψήφιες τιμές στους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και 9 με 10 στα παραθαλάσσια. Ισχυρός παγετός (πιθανό τοπικά -6 βαθμούς Κελσίου) θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς.

Η προγνωσιμότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή για την εξέλιξη του καιρού από τα μέσα της εβδομάδας πάντως το τσουχτερό κρύο και ο τοπικά ισχυρός παγετός φαίνεται να διατηρείται με πιθανή νέα έξαρση ψύχους στο τέλος της νέας εβδομάδας. Ενδεχομένως αυτή την φορά να συνοδευτεί και από χιονοπτώσεις.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά στοιχεία και θα ενημερώνουμε για την εξέλιξη της ψυχρής εισβολής με νεότερα προγνωστικά στοιχεία.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...