Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: Πενταμελής σπείρα αλλοδαπών πίσω από τις ληστείες σε κοσμηματοπωλεία


Στην Αρχαία Ολυμπία νόμιζαν ότι οι ληστές ήταν μασκαράδες της Αποκριάς.Σπείρα τεσσάρων Αλβανών και ενός Ρουμάνου φέρονται ως οι δράστες των δύο ληστειών που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο σε κοσμηματοπωλεία στην Αρχαία
Τόσο στην Κρέστενα, όσο και στην Αρχ. Ολυμπία οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ.Το αυτοκίνητο της ληστείας στην Κρέστενα, βρέθηκε στο αρχαίο Αίπυ στα βράχια.Οι δράστες είχαν αδειάσει τις προθήκες από τα δύο κοσμηματοπωλεία.Ολυμπία (26/2) και την Κρέστενα (18/3). Αυτό ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Μαρτζάκλης και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Παναγιώτης Ηλιόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής.
Αν και στοιχεία υπήρξαν εδώ και καιρό για τις δύο αυτές υποθέσεις που ταυτοποιήθηκαν οι Αρχές ήθελαν να «δέσουν» όσο καλύτερα γινόταν τις δύο υποθέσεις, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή και να προχωρήσουν στην αναζήτηση των δραστών  για να συλληφθούν.
Ο κ. Μαρτζάκλης τόνισε πως η προσπάθειες της Αστυνομίας δεν σταμάτησαν αλλά συνεχίστηκαν για πολλούς μήνες για να υπάρξει αποτέλεσμα και έτσι γίνεται για όλες τις περιπτώσεις κυρίως τις μεγάλες ώστε να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Ηλιόπουλο, για την εξιχνίαση της υπόθεσης χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ. με ιδιαίτερες ανακριτικές διεισδύσεις. Η δικογραφία είναι ογκώδης και περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 σελίδες. Οι τέσσερις Αλβανοί και ο ένας Ρουμάνος είχαν ως λημέρι τους την Αθήνα και έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις στην Ηλεία, την Κορινθία, την Αθήνα, ενώ εξετάζεται να έχουν «χτυπήσει» και σε άλλες περιοχές.
Οι τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ο ένας Ρουμανίας είναι ηλικίας 39,38,32,28 και 38 ετών αντίστοιχα.
Η σπείρα χρεώνεται ακόμα μια ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί και μια κλοπή αυτοκινήτου στην Αθήνα. Στο Βραχάτι ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές και είναι η ίδια περιοχή που εκλάπη το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία. Μέλη της σπείρας έχουν κατηγορηθεί για ναρκωτικά και ένας έχει απελαθεί για την Αλβανία.
Δεν φαίνεται να εμπλέκονται με άλλους διαβόητους κακοποιούς, όμως έχουν συστήσει μια οργάνωση για την τέλεση εγκλημάτων. Τέλος ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών στον Πύργο.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, που φαίνεται πως θα έχει προεκτάσεις, εφόσον επαληθευτούν και άλλα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές.
Σύμφωνα με τις Αρχές έχουν εξιχνιαστεί οι παρακάτω περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται:
Την 26-2-2011 το μεσημέρι, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 7000 ευρώ ενώ φεύγοντας πυροβόλησαν για εκφοβισμό.
Την 18-3-2011 το πρωί, στα Κρέστενα Ηλείας, με την ίδια μέθοδο εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο 38χρονου ημεδαπού όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας  150000 ευρώ, όπου επίσης πυροβόλησαν για εκφοβισμό
Την 8-4-2011 πολύ νωρίς το πρωί, στην Αθήνα, επιβιβάστηκαν σε ταξί ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, όπου τον υποχρέωσαν, με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, τον ανάγκασαν να κατέβει από το όχημα και διέφυγαν με αυτό.
Την 26-3-2011 αργά το απόγευμα, στην Αθήνα, διέρρηξαν όχημα από το οποίο αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 20-2-2011 νωρίς το πρωί, στο Βραχατί Κορινθίας, αφαίρεσαν το αυτοκίνητό 58χρονου ημεδαπό το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας στις 26-2-2011 στο κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.
Την 15-3-2011 το πρωί, στην Αθηνά, αφαίρεσαν από 47χρονο ημεδαπό το όχημα του, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας την 18-3-2011 στο κοσμηματοπωλείο, στα Κρέστενα Ηλείας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...