Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας & χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά

Ηλεία: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας & χιόνια στα ορεινά - ημιορεινάΤην Πέμπτη 26/1, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, θα διατηρηθούν τα φαινόμενα το πρώτο μισό της ημέρας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις ακόμα σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, πάνω από τα 700 μέτρα περίπου.
Ο καιρός σταδιακά από το μεσημέρι θα παρουσιάσει βελτίωση.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 2 με 3 στα ημιορεινά - ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και το πρώτο μισό της Πέμπτης σε όλη την ορεινή Αρχ.Ολυμπία, την Λαμπεία, την Λασιώνα & πιθανό πρόσκαιρα το πρωί της Πέμπτης και στην ημιορεινή Φολόη από το δρυοδάσος και ψηλότερα.

Στην Ανδρίτσαινα από αργά το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης. Πάντως δεν φαίνονται οι χιονοπτώσεις να είναι έντονες. Ωστόσο όσοι κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο που συνδέει την Ηλεία με τους γειτονικούς νομούς Αχαΐας και Αρκαδίας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς θα επικρατήσουν αρνητικές θερμοκρασίες από τα 900 περίπου μέτρα υψόμετρο και το χιόνι θα παγώσει.

Την Παρασκευή 27/1  θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις & αρκετή ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο και παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί, πιθανό τοπικά ισχυρό (-3 με -4 βαθμούς).

Χωρίς φαινόμενα με αρκετό κρύο φαίνεται να κυλά το Σάββατο 28/1, πιθανές βροχές στα πεδινά & χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα την Κυριακή 29/1 & την Δευτέρα 30/1.
Δριμύ ψύχος "μαγειρεύεται" τις πρώτες ημέρες του Φλεβάρη στην βορειοανατολική Ευρώπη, θα δούμε τις επόμενες ημέρες ποιες θα είναι οι διαθέσεις του.

Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...