Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα

Στις 16 Φεβρουαρίου

1568: Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ολλανδίας -3.000.000 ψυχές- καταδικάζεται σε θάνατο από τον Πάπα, επειδή ασπάστηκαν τον προτεσταντισμό.

1833: Εκδίδεται στο Ναύπλιο το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

1852: Γεννήθηκε ο Θεόδωρος Ράλλης, ζωγράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του οριενταλισμού.

1852: Γεννήθηκε ο Τσαρλς Ράσελ, προτεστάντης διάκονος, ευρύτερα γνωστός ως πάστορας Ρόσελ, ιδρυτής των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

1907: Γεννήθηκε ο Άγγελος Τερζάκης, έλληνας πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος. («Πριγκίπισσα Ιζαμπώ», «Μενεξεδένια Πολιτεία», «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων»)

1923: Ο αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανοίγει τη σαρκοφάγο του Φαραώ Τουταγχαμών. Τα ευρήματα στο εσωτερικό του, μεταξύ αυτών και η χρυσή σαρκοφάγος με το μουμιοποιημένο σώμα του Τουταγχαμών, έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.

1923: Τίθεται σε ισχύ στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου ονομάζεται 1η Μαρτίου.

1933: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται μεταξύ αστυνομικών και εργατών στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι νεκροί και οι τραυματίες να φθάσουν τους 100.

1974: Πέθανε ο Τζον Γκάραντ, καναδός οπλουργός, σχεδιαστής και δημιουργός του περίφημου φορητού όπλου M1.

1985: Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εγκαινιάζει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 12.000 φιλάθλων, κατά την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

1985: Πέθανε ο Γιώργος Ιωάννου, λογοτέχνης. (Το δικό μας αίμα, Πολλαπλά Κατάγματα)

2009: Πέθανε ο Σάββας Αγουρίδης, πανεπιστημιακός, διακεκριμένος καθηγητής της Θεολογίας.


Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...