Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ραντεβού έξω από τη Βουλή


Το κίνημα των αγανακτισμένων ξαναζεσταίνει τις μηχανές του και μαζί με εργαζόμενους υπό την ομπρέλα των συνδικάτων τους θα συγκεντρωθούν την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή την ώρα που οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τα πλέον οδυνηρά μέτρα της τελευταίας πεντηκονταετίας. Αν η ψηφοφορία μετατεθεί για τη Δευτέρα, θα μετατεθεί και το σκηνικό της αγανάκτησης.

«Ούτε η έντονη κακοκαιρία θα ανατρέψει τα σχέδιά μας» έλεγε χθες συνδικαλιστής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει την αποφασιστικότητά των πολιτών να διαδηλώσουν την ημέρα ψηφοφορίας των νέων μέτρων.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας σήμερα και αύριο, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

«Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππος Θωμάς, ενώ για «αποφράδα ημέρα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι «εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

«Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές» είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: «Αν παραδοθούμε, θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό-χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση, και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στο ILO καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα διεθνώς έχουν συμφωνηθεί και νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στον γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν όσοι θέλουν να κυκλοφορήσουν σήμερα και αύριο, καθώς όλα τα μέσα μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία. Θα λειτουργήσουν από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα μόνο ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το τραμ για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετακινηθούν προς το Σύνταγμα, όπου θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...