Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Eπεισόδια και στη μεγαλειώδη πορεία της Θεσσαλονίκης


φωτό από seleo.gr

Ομάδες νεαρών έσπασαν πινακίδες και κάμερες τραπεζικών καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως και οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα πραγματοποίησαν στην πλατεία Αριστοτέλους εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ και κάλεσαν σε συμμετοχή ο ΣΎΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά σχήματα και κινήσεις («Σπίθα», ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.).

Το λόγο πήραν εργαζόμενοι σε οργανισμούς που καταργούνται (ΟΕΕ- ΟΕΚ) και συνδικαλιστές, μιλώντας από την κεντρική εξέδρα, πάνω στην οποία έχει στηθεί μηχανή προβολής, που αναμεταδίδει εικόνα από τη συζήτηση στη Βουλή.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την παραλιακή όδο για να κάνουν πορεία στη Λεωφόρο Νίκης.

Συγκέντρωση διοργανώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου και από το ΠΑΜΕ και τις «λαϊκές επιτροπές».

Επεισόδια ξέσπασαν ωστόσο στην ουρά της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδες νεαρών άρχισαν να σπάνε πινακίδες και κάμερες τραπεζικών καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως και οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι δράστες έσπασαν τη βιτρίνα τράπεζας και πέταξαν μέσα πυρσό, χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά και προκάλεσαν φθορές σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, οι νεαροί απάντησαν πετώντας πέτρες και ξύλα, έριξαν κάδους στο οδόστρωμα και τους έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν προς την κατεύθυνση της πλατείας Αριστοτέλους. Ο πετροπόλεμος συνεχίζεται και η ατμόσφαιρα στο σημείο παραμένει τεταμένη.

Ο κύριος όγκος της πορείας έχει επιστρέψει στην πλατεία Αριστοτέλους και η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή.

Νωρίτερα, οι «Αγανακτισμένοι» που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους κινήθηκαν προς τη Λ. Νίκης και έκαναν αναπαράσταση της «κηδείας» της χώρας, αν εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση, πάνω από ένα φέρετρο, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες και κεριά. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το γενικό προξενείο της Γερμανίας.


φωτό από seleo.gr
φωτό από seleo.gr

Το μεσημέρι οι «Μοτοσικλετιστές Εν Δράσει» έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το προξενείο της Γερμανίας και τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...