Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κέρδισε όλο το χωριό εκτός από τον Έλληνα Μητσοτάκη!


Λίγο καιρό νωρίτερα 70 νοικοκυριά σε ένα μικρό αγροτικό χωριό της Ισπανίας κέρδισαν 950 εκατομμύρια δολάρια στο Λόττο...




Μόνο ένας κάτοικος δεν συμμετείχε σε εκείνο το δελτίο. Μαντέψτε. Ήταν Έλληνας και ονομάζεται Κώστας Μητσοτάκης.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι κάτοικοι του μικρού Σοντέτο συνηθίζουν να αγοράζουν λαχνούς της Χριστουγεννιάτικης Λοταρίας, προσφέροντας στήριξη στην ένωση των νοικοκυρών του τόπου τους που τα εμπορεύεται, κερδίζοντας ένα μικρό ποσοστό.
Από τη μία πλευρά το πρόβλημα της ξηρασίας και από την άλλη η τραγική οικονομική κατάσταση έκαναν ορισμένους κατοίκους να σκεφτούν να μην συμμετάσχουν στην εθνική εμμονή της Λοταρίας, γνωστής ως "El Gordo". Ωστόσο, για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις συνήθειες τους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Αυτό άλλαξε για ορισμένους. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ακόμη και οι λιγότεροι τυχεροί κέρδισαν ένα μίνιμουμ ποσό των 130.000 δολαρίων.
Η τύχη τους χαμογέλασε και αποτέλεσε μία από τις λιγοστές θετικές ειδήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει και την Ισπανία. Μετά μάλιστα από αυτό το περιστατικό, το απομονωμένο χωριό Sodeto, που μέχρι τώρα ήταν παντελώς άγνωστο, έχει πλημμυρίσει από ανθρώπους που αναζητούν την τύχη τους και πωλητές.
"Αν πρόκειται να δείτε μία Μερσεντές να κυκλοφορεί στους δρόμους; Δεν νομίζω. Οι άνθρωποι πρόκειται να επενδύσουν στη γη και ίσως σε κάποιο καναπέ", σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης.
Ο μοναδικός που δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ ήταν ο Έλληνας σκηνοθέτης Κωστής Μητσοτάκης. Είχε μετακομίσει στο μικρό Σοντέτο, που αριθμεί περίπου 250 κατοίκους, για τα μάτια μιας γυναίκας. Το ειδύλλιο δεν προχώρησε, όμως ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει εκεί και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων, καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του.
Ο Jose Manuel Penella Cambra, όπως πολλοί άλλοι αγρότες, είχε πρόσφατα επενδύσει σε πιο αποτελεσματικές τεχνικές άρδευσης ανησυχούσε για το πώς θα ανταποκριθεί στα δάνειά του. Η γυναίκα του όμως είχε αγοράσει δύο λαχνούς και με δύο ακόμα ξεχασμένους λαχνούς που βρήκε ο γιος του βρέθηκαν με κέρδη 520 χιλιάδων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κέρδισε όλο το χωριό εκτός από τον Έλληνα Μητσοτάκη! http://24wro.blogspot.com/2012/02/blog-post_3185.html#ixzz1lHwiNPwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...