Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεία: Σε λευκό κλοιό τα ορεινά του νομού – Αρκετό χιόνι σε Φολόη & Λαμπεία (video)

Ηλεία: Σε λευκό κλοιό τα ορεινά του νομού – Αρκετό χιόνι σε Φολόη & Λαμπεία (video)Ο χιονιάς πέρασε και από την Ηλεία, ίσως όχι στο εύρος που αναμενόταν, όμως τα πάντα άσπρισαν από πολύ χαμηλό υψόμετρο. Οι νιφάδες του χιονιού, σύμφωνα και με την
Ηλεία: Σε λευκό κλοιό τα ορεινά του νομού – Αρκετό χιόνι σε Φολόη & Λαμπεία (video)ενημέρωση που είχαμε από το συνεργάτη μας Θοδωρή Κονδύλη, έκαναν την εμφάνισή τους έστω και για λίγο σε πολύ πεδινές περιοχές, όμως τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα από την Αρχαία Ολυμπία και πιο ψηλά.
Ηλεία: Σε λευκό κλοιό τα ορεινά του νομού – Αρκετό χιόνι σε Φολόη & Λαμπεία (video)Ηλεία: Σε λευκό κλοιό τα ορεινά του νομού – Αρκετό χιόνι σε Φολόη & Λαμπεία (video)Χιονόστρωση είχαμε όμως μετά την περιοχή της Βύλιζας προς το Λάλα και από την άλλη πλευρά στο ύψος του Γουμέρου. Αρκετούς πόντους χιόνι είχε μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης στο Λάλα όπου το λευκό σκηνικό γοήτευε το μάτι. Ακόμα πιο όμορφες οι εικόνες στη Φολόη και τη Λαμπεία, αλλά και τα ορεινά της Λασιώνας.
Οι δρόμοι παρέμειναν καθαροί με την ολονύχτια κινητοποίηση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κυρίως από τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης έως τη μια μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή επικράτησε χιονοθύελλα με έντονες χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανατολικούς ανέμους. Έξι μηχανήματα και ένας εκχιονιστήρας φρόντισαν να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι τη νύχτα, ενώ το ξημέρωμα καθαρίστηκαν και οι δρόμοι των χωριών.
Τα προβλήματα τώρα αρχίζουν για τους κτηνοτρόφους που φοβούνται μήπως το χιόνι παγώσει και αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις ζωοτροφές και τα βοσκοτόπια. Από την άλλη αρκετές οικογένειες επισκέφθηκαν την περιοχή για να ευχαριστηθούν το παιχνίδι με το χιόνι.
Χιόνια έπεσαν και στα ανατολικά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς το Βασιλάκι, το Υψηλόν και τα Άσπρα Σπίτια, όμως γρήγορα το πρωί έλιωσαν. Χιόνισε και στην περιοχή της Ανδρίτσαινας όχι όμως τόσο έντονα και κυρίως στην περιοχή του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα, όπου και πάλι κινητοποιήθηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με τα μηχανήματά του.
ilialive.gr

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...