Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 ΠΑΤΡΑ. Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι στη Πάτρα, για κλοπή πορτοφολιού
Συνελήφθησαν στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,
πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και δυο γυναίκες), ηλικίας 16, 13, 13, 17 και 15 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι πέντε ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν μια 49χρονη ημεδαπή και της αφαίρεσαν από την τσάντα το πορτοφόλι της που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν, μετέβηκαν άμεσα στη περιοχή όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε αλλοδαπούς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενωπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Εξιχνίαση διάρρηξης ιχθυοπωλείου στο Αιτωλικό
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, κλοπή – διάρρηξη καταστήματος η οποία είχε συμβεί πριν δυο μέρες στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 19, 17, 17 και 16 ετών για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα προχθές (23-2-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στο Αιτωλικό, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν ιχθυοπωλείο 43χρονου ημεδαπού σπάζοντας την βιτρίνα του καταστήματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι τέσσερις ημεδαποί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
ΠΑΤΡΑ. Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή της Αιγιαλείας
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων.
Εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σπείρα αποτελούμενη από τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Ρωσίας (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 37, 36 και 41 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία τα οποία είχαν συλλέξει, ενήργησαν έρευνα στην κατοικία των τριών αλλοδαπών στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, πληθώρα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μια κρατική πινακίδα κυκλοφορίας και διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολουθησε προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαρρήξει τέσσερις εξοχικές κατοικίες στις περιοχές Λόγγο, Ροδοδάφνη, Τέμενη και Βαλιμίτικα αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης είχαν αφαιρέσει ένα ζεύγος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα στο Αίγιο.
Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, το οποίο συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου ανευρεθούν οι κάτοχοι τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών αλλοδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου.
ΠΑΤΡΑ. Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ένας Έλληνας, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο βρήκαν στην κατοχή του επτά (7) φαρμακευτικά δισκία "VULBEGAL". Επίσης σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο του ελέγχου βρέθηκαν στο έδαφος, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 1,5 γραμμαρίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
ΠΑΤΡΑ. Συνελήφθη 42χρονος, υπάλληλος καταστήματος πώλησης όπλων, για εμπορία βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων
Κατασχέθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες ειδών πυροτεχνίας.
Συνελήφθη χθες (21-2-2012) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 42 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και μίας 46χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, για εμπορία και κατοχή πολύ μεγάλων ποσοτήτων βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Η σύλληψη του 42χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που ενεργούνται σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εμπορίας βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών όπλων, αεροβόλων και πυρομαχικών 46χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, συνέλαβαν τον 42χρόνο ως προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος να κατέχει για εμπορία μεγάλες ποσότητες βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν :
• 411 τεμάχια ειδών πυροτεχνίας.
• 44 τεμάχια πυροτεχνημάτων 230 βολών συνολικά.
• 3 κατασκευές πολλαπλών πυροτεχνημάτων.
• 905 κροτίδες μικρού μεγέθους.
• 5351 παιδικά αθύρματα.
• 146 πυροτεχνικούς πυρσούς.
• 9 φωτοβολίδες ναυτικής χρήσης.
• 15 βεγγαλικά.
• 290 φυτίλια.
• 7 προωθητικά πυροτεχνημάτων.
iliapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...