Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚ: Λήστεψαν το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας


ΣΟΚ: Λήστεψαν το παλαιό μουσείο της Αρχαίας ΟλυμπίαςΘύμα ληστών το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Φτάσαμε στο σημείο για να δούμε πως είναι αλήθεια.
ΣΟΚ: Λήστεψαν το παλαιό μουσείο της Αρχαίας ΟλυμπίαςΟι δράστες χτύπησαν περίπου στις έξι το πρωί, όταν η πρώτη φύλακας άνοιξε το μουσείο και απενεργοποίησε το συναγερμό νυκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν δύο και φορούσαν ρούχα παραλλαγής και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα. Την έδεσαν και τη φίμωσαν και άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες πήραν αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες.
Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις οκτώ το πρωί, αφότου κατάφερε η φύλακας να απελευθερωθεί. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει σοκάρει ήδη λίγη ώρα μετά την κοινή γνώμη της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα σχόλια νομίζουμε ότι δεν είναι της παρούσης... αλλά όλοι πιθανότατα σκεφτόμαστε το ίδιο στην Ελλάδα των μνημονίων και της απόλυτης διάλυσης...
Να σημειώσουμε πως το μουσείο φιλοξενεί μια συλλογή που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", με εκθέματα και από άλλα μουσεία της Ελλάδας. Παρέμεινε όμως καθώς ήταν εξαιρετική και απόλυτα "δεμένη" με την περιοχή. Τελευταία είχε αναφερθεί πως τμήμα της θα μεταφερόταν σε ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Νεότερη ενημέρωση 10:25
Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει για την Αρχαία Ολυμπίας. Συνοδεύεται από τη Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη...
 Νεότερη ενημέρωση 10:32
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο κουκουλοφόροι ληστές μπήκαν στο μουσείο στις 7:34 το πρωί και όχι στις έξι. Εκείνη την ώρα άνοιξε η φύλακας το μουσείο και μόλις έφυγαν κατάφερε να λυθεί από το πρόχειρο δέσιμο που της είχαν κάνει.
Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πήραν τελικά 65 με 68 αρχαία αντικείμενα πήλινα, χάλκινα και ένα χρυσό, κυρίως μικρά σε όγκο.
Στην Αρχαία Ολυμπία έφτασε πριν από λίγο και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Σιάμος.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε νεότερη ανάρτηση...
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...