Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Με 0-1 θα κατοχυρωθεί το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ


Κι όχι με 0-3 επί του Ολυμπιακού

Με σκορ 1-0 και όχι 3-0 θα κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού το ντέρμπι των «αιωνίων», εφόσον επιβληθούν από την πειθαρχική επιτροπή οι προβλεπόμενες ποινές στον Παναθηναϊκό και θεωρηθεί ότι το ματς διεκόπη με υπαιτιότητά του. Τα όσα λέγονται από το βράδυ της Κυριακής περί κατακύρωσης του αγώνα υπέρ των «ερυθρολεύκων» με σκορ 3-0, καταρρίπτονται από την παράγραφο 4 του άρθρου 21 του ΚΑΠ.

Η βιασύνη όλων (και δεν εξαιρούμαστε εμείς) όσων έψαξαν το βράδυ της Κυριακής τους κανονισμούς για να εντοπίσουν τις ποινές που προβλέπεται να επιβληθούν στον Παναθηναϊκό για τα θλιβερά γεγονότα του ΟΑΚΑ, παρέσυρε σε λάθος εκτιμήσεις, καθώς διέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες. Όχι ουσιώδεις βέβαια, αλλά όταν μιλάς για κανονισμούς πρέπει να είσαι ακριβής.

Επειδή, λοιπόν, διεκόπη το ματς στο 82’, εκ παραδρομής θεωρήθηκε πως ο Ολυμπιακός θα πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, που είναι και το προβλεπόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, στην παράγραφο 4 του άρθρου 21 του ΚΑΠ (περί «μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα»), αναφέρεται επί λέξει: «Σε όλες τις περιπτώσεις της παρ.3 (σ.σ. όπου αναφέρεται η ποινή της αφαίρεσης βαθμών) του παρόντος άρθρου, η υπαίτια ομάδα θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε, μέχρι τη διακοπή ή την αποχώρηση».

Με λίγα λόγια, αν μέχρι το 82’ που διεκόπη το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έχανε ή το ματς ήταν ισόπαλο, τότε πράγματι θα το έπαιρνε στα χαρτιά με σκορ 3-0. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, θα ισχύσει το 1-0 που ήταν το σκορ την ώρα της διακοπής, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν έτσι κι αλλιώς μπροστά. Εννοείται ότι και το γκολ θα καταμετρηθεί κανονικά στον Αμπντούν.

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά το αναφέρουμε έτσι για το τυπικό της ιστορίας.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...