Δεν πήρε ημερομηνία εκλογών ο Σαμαράς

Δεν πήρε ημερομηνία εκλογών ο Σαμαράς «Όλα τα τρέχοντα» στο μενού της συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά – Προς εκλογές στις 29 Απριλίου.

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, η κατ΄ιδίαν συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σύμφωνα, με πηγές της Συγγρού, οι δυο πλευρές συζήτησαν για όλα τα τρέχοντα θέματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, μπήκε στο τραπέζι, με τον πρόεδρο της ΝΔ να προκρίνει την 29η του Απρίλη, ως την καταλληλότερη ημερομηνία.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι νομοθετικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση στην παρούσα Βουλή βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτές οι νομοθετικές εκκρεμότητες θα καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών.
Πάντως, διευκρίνισαν ότι «δεν παρεκκλίνουμε από τις δυο ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές. Την 29 Απριλίου ή την 6η Μάιου, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι».
Οι Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς συζήτησαν και για το θέμα της αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, που παραιτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω των νέων του καθηκόντων στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου το όνομα του αντικαταστάτη του κ. Βενιζέλου θα ανακοινωθεί τελικά αύριο, με τα δύο βασικά σενάρια να είναι ή η αναβάθμιση του Φίλιππου Σαχινίδη ή η μεταφορά του Τάσου Γιαννίτση από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε, όπως αναμένονταν την τοποθέτηση υπηρεσιακών Υπουργών στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αλλά και στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρωθυπουργός, συζήτησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και για τα νομοθετήματα που πρέπει να προχωρήσουν καθώς και για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Επισήμως, η Νέα Δημοκρατία, δεν επιβεβαιώνει, αν οι δυο άνδρες συζήτησαν -στο πλαίσιο της αποψινής τους επαφής- το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, καμία απόφαση δεν «κλείδωσε», αφού απομένουν και άλλες συναντήσεις του πρωθυπουργού αλλά και η μελέτη των προτάσεων που δέχεται ο Λουκάς Παπαδήμος από όλους τους «πυλώνες» της μεταβατικής κυβερνήσεως.
Ο κ. Παπαδήμος επίσης αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, δηλαδή τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα.

Κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς ο πρωθυπουργός διευρύνει τον κύκλο των συναντήσεων με τον Φώτη Κουβέλη, την Ντόρα Μπακογιάννη και τη Λούκα Κατσέλη.
Newsbomb.gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ