Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Ποια Σιένα; Ο Παναθηναϊκός…»


Xαρακτήρισε έμπειρη και ποιοτική ομάδα τους «πράσινους» o Έισι Λο

Στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και όχι στους προημιτελικούς με την Σιένα για την Ευρωλίγκα έχει το μυαλό του ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε στον NovaΣπορ Fm και στα «θρυλικά μεσάνυχτα», ο Έισι Λο. «Ήταν μεγάλη πρόκριση, αλλά τώρα σκεφτόμαστε το κύπελλο», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ, που χαρακτήρισε έμπειρη και ποιοτική ομάδα τους «πράσινους». «Για να νικήσουμε, θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι», πρόσθεσε και χαρακτήρισε πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία την πρόκριση στα Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

-Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας στην Ευρωλίγκα μετά την πρόκριση στα προημιτελικά;

«Αυτή τη στιγμή έχουμε βγάλει από το μυαλό μας την Ευρωλίγκα. Η σκέψη μας είναι στο πως θα πάρουμε το κύπελλο, νικώντας τον Παναθηναϊκό. Μετά θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε και να σχεδιάσουμε το πλάνο μας για το πώς θα προκριθούμε στο Final Four. Η Σιένα είναι από τις πιο σκληρές ομάδες στην Ευρώπη και δεν θα είναι εύκολο. Αλλά υπάρχει μπροστά μας μία πρόκληση, ή αν θέλεις μία ευκαιρία που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη».

-Κόντρα στην Γαλατάσαραϊ έκανες την καλύτερή σου εμφάνιση με τον Ολυμπιακό…

«Ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω στις δυνατότητές μου. Ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, μου λένε συνέχεια να είμαι πιο επιθετικός και να παίρνω πρωτοβουλίες. Αυτό με γεμίζει αυτοπεποίθηση γιατί δείχνει ότι πιστεύουν σε μένα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω, να μπω ακόμα περισσότερο στο κλίμα της ομάδας και να παίξω καλά και στα πιο σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια που έρχονται. Μπορώ με την εμπειρία μου να βοηθήσω τα νέα παιδιά να καταλάβουν καλύτερα το άθλημα».

-Ποιο θεωρείς πως ήταν το «κλειδί» της νίκης κόντρα στην Γαλατάσαραϊ;

«Η ομαδική προσπάθεια και η συγκέντρωση που είχαμε στο πλάνο του προπονητή. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, τρέξαμε στο «ανοικτό» γήπεδο και στο μεγαλύτερο διάστημα ελέγχαμε τον ρυθμό. Ο Σπανούλης έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και μαζί με την συνεισφορά που είχαν οι υπόλοιποι, φτάσαμε στην πρόκριση».

-Πως κρίνει την παρουσία της ομάδας στο Top-16;

«Τα καταφέραμε περίφημα και για αυτό έχουμε κάθε δικαίωμα να το γιορτάσουμε. Με εξαίρεση τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, σε όλα τα παιχνίδια, δείξαμε ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου. Με την ομαδική προσπάθεια και δουλειά που γίνεται, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τις ομάδες της Ευρώπης που θεωρούνται φαβορί».

-Πέρυσι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Σιένα. Έχεις εικόνα από αυτά τα παιχνίδια;

«Όχι, όχι καθόλου. Δεν έχω δει τα περυσινά παιχνίδια, αλλά για το μόνο που είμαι σίγουρος, είναι ότι κάθε αγώνας ή κάθε σειρά πλέι-οφ, είναι διαφορετική από την άλλη».

-Τον Παναθηναϊκό όμως, τον γνωρίζεις καλύτερα…

«Τον νικήσαμε στο πρωτάθλημα παίζοντας αρκετά καλά και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στον τελικό του κυπέλλου. Είχα ακούσει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία δέκα χρόνια και η νίκη μας αποδεικνύει ότι έχουμε ανέβει επίπεδο. Έχουν εμπειρία και ποιότητα και θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη απέναντί τους. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι το Σάββατο για να φτάσουμε στο στόχο».

-Είσαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα διαμονή σου στην Ελλάδα;

«Πραγματικά δεν μετάνιωσα καθόλου για την απόφασή μου. Μου αρέσει η χώρα σας, ενώ και η οικογένειά μου περνάει υπέροχα εδώ».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...