Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Θεομηνιόπληκτοι: Θετικό βήμα η ΚΥΑ, αναγκαία η ενίσχυση επιχειρήσεων και η επιτάχυνση διαδικασιών


Μιχάλης Κατρίνης: Άμεση καταγραφή των ζημιών απ\Μιχάλης Κατρίνης

Θετικό  βήμα για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών χαρακτηρίζει την υπό  έκδοση  Κοινή Υπουργική Απόφαση ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα, κ. Κατρίνης κάνει λόγο για ανάγκη  επιτάχυνσης των διαδικασιών προκειμένου όσοι υπέστησαν πλήγμα απ’ τις πλημμύρες της 4ης και 5ης Φεβρουαρίου 2012 να τύχουν άμεσα των πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών.
“Εδικό βάρος πρέπει να δοθεί και στις επιχειρήσεις, οι οποίες δέχθηκαν πλήγμα απ’ τις πλημμύρες”  τόνισε ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης επεξηγώντας ότι θα πρέπει ν’ ακολουθήσει σε άμεσο χρόνο η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσής τους για τις απώλειες σε πάγιο εξοπλισμό και πρώτες ύλες.
Αντιλαμβανόμενος τη σημερινή οικονομική συγκυρία, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε ρεαλιστική και εφικτή την υιοθέτηση του μοντέλου στεγαστικής συνδρομής -με τη χορήγηση άτοκου δανείου και δωρεάν κρατικής αρωγής, κατά περίπτωση.
Σε αντίθεση με το μοντέλο της εξολοκλήρου κρατικής αρωγής, το οποίο υιοθετήθηκε ύστερα απ’ τους σεισμούς το 2008 και έχει ως συνέπεια, τέσσερα χρόνια μετά, δικαιούχοι να μην έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση απ’ τα άδεια ταμεία της δωρεάν κρατικής αρωγής.
Τέλος, ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε ικανοποιητική την εντατικοποίηση των εργασιών-και την παράλληλη  έγκριση πιστώσεων απ’ την ηγεσία του Υπ. Υγείας- για την πλήρη επαναλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...