Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι βουλευτές Ηλείας

pasok
Δελτίο Τύπου
Το μήνυμά τους για τις αυριανές εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, απέστειλαν οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του Κινήματος στην Ηλεία, Μιχάλης Κατρίνης,
Γιάννης Κουτσούκος και Τάκης Αντωνακόπουλος. Αν και είναι ξεκάθαρο το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος παίρνει τη σκυτάλη της ηγεσίας από το Γιώργο Παπανδρέου, το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση.
Μιχάλης Κατρίνης: Την Κυριακή συμμετέχουμε – ψηφίζουμε – αποφασίζουμε μια νέα αρχή για τον ΠΑΣΟΚ
Η χώρα μας στάθηκε όρθια. Οφείλουμε πολλά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
Οφείλουμε κυρίως σεβασμό απέναντι σε αυτές τις θυσίες, στον απλό πολίτη που δίνει τη μάχη της επιβίωσης.
Η ευρωπαϊκή μας προοπτική, η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη αποτελούν κεκτημένα για όλους μας. Δεν μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, από αυτούς που επενδύουν στην καταστροφή και στην κοινωνική αναταραχή. Από αυτούς που στήνουν σκηνικό βίας.
Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να κρατήσει όρθια τη χώρα, βρεθήκαμε στη δίνη της μεγαλύτερης κρίσης που πέρασε η Ελλάδα μεταπολεμικά. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα και κόστος. Πικράναμε ανθρώπους που μας στήριξαν, έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλείψεις, καταγράφηκαν ατολμίες. Μέσα από αυτή την κρίση αλλάξαμε όλοι.
Κυρίως όμως, αντιληφθήκαμε την ανάγκη να αλλάξει η χώρα, το οικονομικό και κοινωνικοπολιτικό μοντέλο που στηρίχθηκε στα δανεικά, σε ένα αντιπαραγωγικό κράτος, στην αδιαφάνεια και στη σπατάλη. Να χτίσουμε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο σε υγιείς βάσεις. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις βάσεις για να αναπτυχθεί μία κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Την Κυριακή κάνουμε μία νέα αρχή.
Επιβεβαιώνουμε τη σχέση μας με την κοινωνία, την ίδια τη δημοκρατία. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποτελεί τη δική μας πρόταση. Είναι ο πολιτικός που παραμέρισε την έννοια του πολιτικού κόστους, ο ηγέτης της ευθύνης και της νέας προοπτικής του ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι ο τόπος μας, η Ηλεία, θα τιμήσει τη δημοκρατική της παράδοση και ιστορία. Οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να ανταμώσουν πάλι σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Με την ψήφο τους, με τη συμμετοχή τους σε αυτή την ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία. Και όλοι μαζί θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά μεγάλο. Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία. Με ριζική ανανέωση, με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες.
Γιάννης Κουτσούκος: Κάλεσμα συμμετοχής - Την Κυριακή 18 Μαρτίου όλοι μαζί Αρχίζουμε
Η εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση , από τα μέλη και τους φίλους του αποτελεί μία κορυφαία διαδικασία έκφρασης και συμμετοχής των πολιτών. Είναι μια γιορτή με πρωταγωνιστές όλους εκείνους που θέλουν και διεκδικούν, να έχουν ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν στη χώρα και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Η διαδικασία αυτή είναι μια μεγάλη πρόσκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ  οποιαδήποτε στιγμή στη δική τους προσωπική ιστορία, να έρθουν να ξανασφίξουμε όλοι μαζί τα χέρια μας και να ενώσουμε την πορεία μας για το καλό του τόπου.
Είναι ένα προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, σε όλες τις δυνάμεις της μεγάλης δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης. Η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, γιατί αφορά όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που βιώνουν την κρίση, διαμαρτύρονται και αγανακτούν δίκαια, αλλά ξέρουν ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία , μόνο μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς μπορούμε να βρούμε λύση στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα.
Γι΄ αυτό, την Κυριακή πρέπει να καταγράψουμε την ενότητά μας, να δείξουμε την πρόθεση μας για ριζική ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να ξαναγίνει και να είναι αξιόπιστο, δημοκρατικό στη λειτουργία του, άξιο της ιστορίας του, ένα ΠΑΣΟΚ των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων , της υπευθυνότητας , της αλληλεγγύης, ώστε να καθοδηγήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση με την συμμετοχή των δημιουργικών δυνάμεων της παραγωγής και της εργασίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σας καλώ σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα να στηρίξουμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο και επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου ότι, όπως πάντα έτσι και τώρα, αυτόν τον δύσκολο δρόμο θα τον περπατήσουμε μαζί. Με τη συμμετοχή μας στη ψηφοφορία της Κυριακής στέλνουμε παντού ένα     ξεκάθαρο μήνυμα, ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής  και δηλώνουμε ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ.
Τάκης Αντωνακόπουλος: «Με την συμμετοχή μας, στην αυριανή Εκλογική Διαδικασία ενισχύουμε την Δημοκρατία»
Η εκλογική διαδικασία, την Κυριακή, που θα αναδείξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πρόσκληση σε κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ. Το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα προοδευτικό και πρωτοπόρο εισήγαγε στα πολιτικά ήθη της Πατρίδας μας , την απ΄ ευθείας εκλογή του προέδρου κάθε κόμματος από τα μέλη και τους φίλους του. Ήταν πολύ θετικό ότι και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υιοθέτησε αυτή την προσφυγή στο ΛΑΟ, ώστε να αναδείξει το σημερινό αρχηγό της.
Αύριο Κυριακή με υπευθυνότητα, με δημοκρατική συνείδηση, με πίστη σε προοδευτικές αξίες και αρχές, ψηφίζουμε στα ορισμένα από την Νομ. Επιτροπή εκλογικά κέντρα.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Ευάγγελος Βενιζέλος, έχοντας την μέγιστη στήριξη των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, καλείται ως επικεφαλής της Προοδευτικής - Δημοκρατικής παράταξης της χώρας, να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, στα πλαίσια της πρωτόγνωρης μεταπολεμικής κρίσης  που βιώνει η κοινωνία μας όλοι θα κριθούμε από τον ιστορικό του μέλλοντος, από τον βαθμό προσφοράς μας και όχι από το βαθμό άρνησης της πραγματικότητας, την ευθυνοφοβία , τον εύκολο «εισαγγελικό» λόγο αλλά και την αυτοδικία.
Εξ’ αλλού ανάλογες κρίσεις έχουν υπάρξει στην ιστορία, υπάρχουν παράλληλα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οι εκεί εξελίξεις την παραπάνω εκτίμηση.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...