Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Διάσελα Κρεστένων: Παραλίγο τραγωδία για ηλικιωμένο ζευγάρι από αναθυμιάσεις σόμπας (video)

sompa1Το ενδιαφέρον των γειτόνων ήταν αυτό που αποσόβησε μια τραγωδία για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωριό Διάσελα της Κρέστενας.
Ο 78χρονος άντρας
και η 81χρονη σύζυγός του, δεν είχαν δείξει σημάδια ζωής όλο το πρωινό, κάτι που έκανε τους γείτονες τους να ανησυχήσουν και να ειδοποιήσουν τους συγγενείς τους και την Αστυνομία. Το ζευγάρι βρέθηκε αναίσθητο στο σπίτι, πάνω στο κρεβάτι τους δίπλα σε μια ξυλόσομπα, προφανώς από τις αναθυμιάσεις. Οι δύο ηλικιωμένοι συνήθιζαν να μην μετακινούνται από το χωριό αλλά να βγαίνουν από το σπίτι τους στην αυλή. Χθες όμως οι γείτονες αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά και άρχισαν να τους αναζητούν. Στις φωνές τους έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων δεν πήραν απάντηση και έτσι φώναξαν την αδερφή του 78χρονου, Θεοδώρα Βασιλακοπούλου, που μένει στο ίδιο χωριό, αλλά δεν είχε κλειδιά για το σπίτι να μπει μέσα να δει τι συμβαίνει.
Επανειλημμένως φώναξε αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το ίδιο προσπάθησε και ο πρόεδρος του χωριού ανεπιτυχώς. Κλήθηκε έτσι η Αστυνομία και στη συνέχεια και ο γιος του ζεύγους που με ένα λοστό κατάφερε να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα. Στο δωμάτιο του σπιτιού βρήκαν λιπόθυμο το ζευγάρι, που μόλις ανάπνεε. Σε μια προσπάθεια να συνεφέρουν τους δύο ηλικιωμένους απάντησε με τα πολλά η γυναίκα που είπε πως κρυώνει.
Κλήθηκαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους δύο ηλικιωμένους αρχικά στο Γ.Ν. Πύργου και από εκεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, με τον 78χρονο να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η 81χρονη φαίνεται πως έχει συνέλθει.
Το ζευγάρι πέρα από τη σόμπα, είχε τοποθετήσει σε ένα μεταλλικό μικρό ταψί λίγα κάρβουνα για να τα έχουν πιο κοντά τους και να ζεσταίνονται μέσα στην κρύα νύχτα. Αυτά είναι πολύ πιθανό σβήνοντας να προκάλεσαν τις αναθυμιάσεις που τους έκαναν να χάσουν τις αισθήσεις τους.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε η αδερφή του 78χρονου στην κάμερα του ilialive.gr.

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...