Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δε δένουν πλοία στον Πειραιά λόγω ανέμων! - Γενικό απαγορευτικό ως τις 09:00 από τη Ραφήνα

Δε φεύγει το Θεόφιλος από τη Ραφήνα για Τήνο και Μύκονο
- Έως την Άνδρο αρχικά τα πλοία Πηνελόπη και Super Fast και εκεί θα κριθεί αν θα συνεχίσουν
- 30 κλήσεις για κοπή δέντρων στην Κρήτη
- Εξασθενούν από το βράδυ τα φαινόμενα
- Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για την αλλαγή του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό του στις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Από πολύ νωρίς το πρωί, η καταιγίδα «καλημέρισε» την Αττική, ενώ οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο προκάλεσαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Από το λιμάνι του Πειραιά δε φεύγουν τα πλοία για την Παροναξία, ενώ το Knosos Palace δε μπορεί να δέσει εξαιτίας των ισχυρών ανέμων!

Στη Ραφήνα, το λιμεναρχείο εξέδωσε γενικό απαγορευτικό απόπλου έως τις 09:00. Νωρίτερα, το πλοίο Θεόφιλος με προορισμό την Τήνο και τη Μύκονο δεν έλυσε κάβους, ενώ τα «Πηνελόπη» και Super Fast με τον ίδιο προορισμό, αποφασίστηκε να φύγουν, αλλά θα φτάσουν έως την Άνδρο κι εκεί θα κριθεί αν θα συνεχίσουν την πορεία τους.

Προβλήματα υπήρξαν το βράδυ και στην Κρήτη, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 30 κλήσεις για κοπή δέντρων, κυρίως στο Ηράκλειο.

Το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπει θυελλώδεις ανέμους σε ΝΑ Αιγαίο, Ικάριο και Καρπάθιο Πέλαγος, θάλασσα Σάμου - Ρόδου - Καστελλόριζου, Ανατολικό - ΝΑ Κρητικό και Ιεράπετρα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
8. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού από τυχόν σκουπίδια.
9. Να αποφεύγουν τη διάβαση επικίνδυνων ρευμάτων ή διαβάσεων.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...