Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έστρωσε . . . λάσπη στην Ηλεία

skoniΑπό τα ισχυρότερα φαινόμενα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης των τελευταίων ετών εξελίχθηκε η μεταφορά του τελευταίου 48ώρου. Οι ασθενείς λασποβροχές που
σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 17/4 στο νομό κυριολεκτικά έχουν δημιουργήσει ένα στρώμα σκόνης σε όλες τις επιφάνειες.
Το έστρωσε κυριολεκτικά στα αυτοκίνητα ενώ όσοι πολίτες αποφάσισαν να κινηθούν τις απογευματινές ώρες μάλλον το μετάνιωσαν αφού τα ρούχα τους γέμισαν από εκατοντάδες στίγματα λάσπης! Τα σωματίδια της σκόνης γίνονται τοξικά στην πορεία τους βόρεια της Σαχάρας καθώς συσσωρεύουν στοιχεία όπως ο φωσφόρος και το πυρίτιο, μέταλλα όπως το νικέλιο και ο ψευδάργυρος, τοξικά όπως οι διοξίνες και οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες αλλά και υπολείμματα βιομηχανικών ρύπων, καυσαερίων κτλ. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης διεισδύουν στο αναπνευστικό σύστημα και να επιδεινώνει τα συμπτώματα των ασθενών οι οποίοι ταλαιπωρούνται από άσθμα και άλλες αλλεργίες καθώς και από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βρογχική υπερευαισθησία.
Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο τις ώρες που το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.
Πάντως από τις επόμενες ώρες το φαινόμενο θα αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί ωστόσο οι βροχές που περιμένουμε να ενταθούν μέσα στη νύχτα θα εξακολουθούν να πέφτουν με την μορφή λασποβροχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...