Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νέο “τσεκούρι” στους μισθούς θέλει η Κομισιόν – Ανάπτυξη σε δύο χρόνια και... βλέπουμε λέει το ΔΝΤ

- Μειώσεις σε όλους τους μισθούς ως και 15% θέλουν οι Ευρωπαίοι
- Ύφεση 4,7% “βλέπει” το ΔΝΤ για φέτος – Κοντά στο 20% θα μείνει η ανεργία
- Ευτυχώς ... “κρατάνε” την Ελλάδα στο ευρώ!

Οι εκθέσεις που κρίνουν το μέλλον μας από ΔΝΤ και Κομισιόν δείχνουν ότι θα παραμείνουμε στο... τούνελ επί ακόμη δύο χρόνια με μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στοιχεία που σύμφωνα με την πάγια τακτική των δανειστών μας δείχνουν πως η χώρα χρειάζεται και νέες αναπροσαρμογές των δεικτών σε δαπάνες και μισθούς.

Έτσι η Κομισιόν από την πλευρά της αναμένεται στην έκθεσή της να προτείνει και νέες μειώσεις για την επόμενη διετεία, κατά 15% του μισθολογικού κόστους σε όλα τα επίπεδα, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal που φέρεται να έχει στη διάθεσή της έγγραφο της σχετικής έκθεσης, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει «επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 και το 2014 για να φέρει το χρέος στο βιώσιμο στόχο του 117% του ΑΕΠ το 2020»!

Την ίδια στιγμή και παρουσιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ , ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη και τόνισε πως το ταμείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην συμβεί κάτι τέτοιο

Παρ' όλα αυτά παρουσιάζοντας την έκθεση έδειξε μια κρίσιμη όσο και δύσκολη διετία για τη χώρα με ύφεση 4,7% το 2012αλλά και μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης το 2013.

Στη χώρα μας η ανεργία εκτιμάται ότι διαμορφωθεί στο 19,4% και θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και το 2013. Για το 2012 και το 2013 προβλέπεται αποπληθωρισμός -0,5% και -0,3% αντίστοιχα. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει φέτος στο 7,4% του ΑΕΠ και το επόμενο έτος στο 6,6% του ΑΕΠ από 9,7% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:
Μισθοί: μειώσεις με ... δώρο 13ο και 14ο μισθό και επιδόματα
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...