Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Πυρσός" σήμερα - μεγάλη άσκηση αύριο για την Π.Υ. Πύργου

pyroΌλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο φράγμα του Φλόκα.
Το σενάριο της άσκησης, εντυπωσιακό
και δύσκολο, περιλαμβάνει διάσωση ατόμου που έπεσε στο νερό. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η συχνή παρουσία ερασιτεχνών ψαράδων στις όχθες του ποταμού Αλφειού, όπου ο κίνδυνος να βρεθούν μέσα στο νερό και να κινδυνέψουν είναι ορατός.
Έτσι στην Π.Υ. Πύργου θα εξασκηθούν σε ένα τέτοιο σενάριο, ώστε αν χρειαστεί να έχουν κάποια εξοικείωση σε αυτές τις συνθήκες.  Παράλληλα σήμερα συνεχίστηκε η ετήσια εκπαίδευση για το προσωπικό, ενώ πραγματοποιήθηκε η άσκηση επί χάρτου «Πυρσός 2012» με την συμμετοχή τοπικών φορέων.
Σε δηλώσεις του ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος, τόνισε πως στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο διεξάγεται από το Πυροσβεστικό Σώμα πανελλαδική άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Πυρσός 2012» στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δασοπυρόσβεση φορείς.
«Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει έκτακτα επεισόδια όπως πυρκαγιές πλησίον οικιστικών περιοχών, πυρκαγιές σε δύσβατες περιοχές, απεγκλωβισμοί ατόμων, πυρκαγιά σε πρατήριο υγρών καυσίμων συγχρόνως με δασική πυρκαγιά, ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο απειλείται από δασική πυρκαγιά και επιχείρηση εκκένωσης οικισμών που απειλούνται από δασική πυρκαγιά.
Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η καλυτέρευση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ τους, ο εντοπισμός τυχόν αδυναμιών και γενικότερα η συνεχής επιδίωξη για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο» κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.
Στον φετινό «Πυρσό» συμμετείχαν το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, η 117 Π.Μ. το Λιμεναρχείο Κατακόλου, η Διεύθυνση Δασών, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ο ΕΕΣ τμήμα Αμαλιάδας και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αμαλιάδας και Λεχαινών.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...