Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά-ημειορεινά

cumulonimbusΈντονη αστάθεια περιμένουμε την Τετάρτη 9 Μαΐου στην ορεινή-ημιορεινή κυρίως Ηλεία με τοπικά ισχυρά φαινόμενα. Οι απογευματινές μπόρες / τοπικές καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι
και το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη 9/5 η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά - ημιορεινά, οι οποίες θα δώσουν μπόρες/ τοπικές καταιγίδες φαινόμενα που πιθανό λίγο πριν την διάλυση των καταιγίδων να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της κεντρικής και νότιας Ηλείας.
Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά με συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στις περιοχές που θα εκδηλωθούν φαινόμενα θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Όμοιες καιρικές συνθήκες με απογευματινές καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά περιμένουμε το τετραήμερο Πέμπτη 10/5 έως Κυριακή 13/5 με την θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 30 και τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Όπως ήδη έχουμε από χθες ενημερώσει για τον καιρό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και με τα νεότερα στοιχεία, ο καιρός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα κατά την διάρκεια των πρωινών - προ μεσημβρινών ωρών στην πρόβα της Τετάρτης 9 Μαΐου και στην μεγάλη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την Πέμπτη 10/5.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...