Κύπρος:Σεβόμαστε την Ελλάδα αλλά εμείς θέλουμε το ευρώ

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών τονίζει πως ''η θέση της Κύπρου είναι στην Ευρωζώνη''.

Στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή σχολιάζει την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και υπογραμμίζει πως ''σέβεται τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, όμως η Κύπρος πρέπει να είναι διπλά προετοιμασμένη για να αποφύγει την επανάληψη των λαθών που έγιναν στην Ελλάδα''.

Με τις μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα ασχολείται για τρίτη ημέρα ο Τύπος στην Κύπρο. Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει τίτλο «Παιχνίδι με την εντολή- Βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα» και σημειώνει ότι «οι εξελίξεις στην Αθήνα ανησυχούν την Λευκωσία».

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» μιλά για «θρίλερ για γερά νεύρα ο σχηματισμός κυβέρνησης» και σημειώνει ότι ο Α. Σαμαράς αναμένεται να κάνει κινήσεις , «αφού στελέχη του κόμματος του ζητούν να ξεκινήσει διάλογο με την κεντροδεξία, ως αντιστάθμισμα στα αριστερά ανοίγματα Τσίπρα».

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «ΘΡΙΛΕΡ» και γράφει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με την εφημερίδα μέχρι την Παρασκευή θα διαφανεί, αν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Ο «Πολίτης» γράφει για «Παιχνίδια εντολής για τις νέες εκλογές» και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει διαχείριση μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης». Επίσης, αναφέρεται σε εκτιμήσεις διεθνών ΜΜΕ, τα οποία «βλέπουν εκτός ευρώ την Ελλάδα».

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Καμία προοπτική για σχηματισμό κυβέρνησης». Επίσης κάνει λόγο για «εκβιασμό» Τσίπρα αναφορικά με την απόσυρση των δεσμεύσεων Βενιζέλου - Σαμαρά στην ΕΕ Τέλος ,κάνει λόγο για «Συναγερμό στις Βρυξέλλες», οι οποίες ανησυχούν για την κατάσταση στην Ελλάδα.
newsit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ