Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τραγανό: Η Ι.Μ. Ηλείας στο πλευρό των υποσιτισμένων μαθητών


sisitiaΜε …γεμάτο στομάχι θα κάνουν μάθημα στο χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική περίοδος οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Τραγανού
που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της  ελλιπούς  σίτισής τους.
Χάρη στην ανταπόκριση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας αλλά και στην ευαισθητοποίηση του Ποιμενάρχη μας  κ.κ. Γερμανού, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε  για να μπορέσει  έτσι το συγκεκριμένο σχολείο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
Υπενθυμίζεται ότι το  θέμα είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η «ΠΡΩΤΗ». Συγκεκριμένα είχαμε πριν το Πάσχα επισημάνει ότι στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τραγανού ο Σύλλογος Διδασκόντων εντόπισε το πρόβλημα και ομόφωνα αποφάσισε να το γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας παράλληλα να ληφθεί μέριμνα προκειμένου να εφαρμοστεί στο εν λόγω σχολείο το συσσίτιο κατά την πρωινή ζώνη.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν παρατηρήσει αρκετά παιδιά να  έχουν ελλιπή σίτιση. Κι αυτό είτε αφορούσε στο ίδιο τους το σπίτι, από το οποίο έφευγαν το πρωί χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να πιουν ούτε ένα ποτήρι γάλα, είτε στο σχολείο όπου αδυνατούσαν  να πάρουν από το κυλικείο ένα κουλούρι ή ένα σάντουιτς. Έτσι οι εκπαιδευτικοί αντίκριζαν  παιδιά  ιδιαίτερα κουρασμένα, με ελλιπή λειτουργία κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Άλλα παιδιά πάλι ζαλίζονταν  ή παραπονούνταν  ότι πονάει η κοιλιά τους ή  έλεγαν στους δασκάλους τους  ότι δεν νοιώθουν καλά.
Να υπενθυμίσουμε  ότι το συγκεκριμένο σχολείο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα καθώς το Τραγανό έχει πολλούς οικονομικού μετανάστες αλλά και παιδιά που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα όπου πολλές οικογένειες έχουν απολέσει ακόμη και το πενιχρό εισόδημα που ενδεχομένως είχαν.
Δεν έκλεισε τα μάτια…
Το σχετικό έγγραφο εστάλη λίγες μέρες μετά το δημοσίευμά μας  στο Υπουργείο και ευτυχώς κοινοποιήθηκε από το Σχολείο στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Λέμε ευτυχώς διότι το Υπουργείο δεν έδειξε να ευαισθητοποιείται. Στην απάντησή του παρέπεμψε  το σχολείο Τραγανού στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και στην Εκκλησία, παρότι η πρώην Υπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί να λαμβάνει μέριμνα η Πολιτεία για σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ωστόσο, δεν έκλεισε τα μάτια του και προσέφερε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μπορούν να σιτίζονται οι μαθητές. Ήδη από χθες το πρόβλημα διευθετήθηκε και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς.
Ο Διευθυντής του Σχολείου Διονύσης  Γεωργόπουλος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού εκφράζουν μέσω τις «ΠΡΩΤΗΣ» τις θερμές τους ευχαριστίες στον Ποιμενάρχη μας ο οποίος σε δύσκολους καιρούς έδειξε το δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργήσουν οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να μπορέσουν να βγουν αλώβητες από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...