Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Βαρθολομιού για τις πυρκαγιές

fotia_28_08caΜε γνώμονα το «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Βαρθολομιού, καθώς ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η αντιπυρική περίοδος.
Οι λιγοστές χρηματοδοτήσεις- λόγω της οικονομικής κρίσης- απασχόλησαν ιδιαίτερα κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του δημαρχείου Βαρθολομιού, υπό την προεδρία των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Θανόπουλου και  Πρωτογενούς Τομέα Βασίλη Κασσιανού και με τη συμμετοχή της Π.Υ Αμαλιάδας και Λεχαινών, του Δασαρχείου Αμαλιάδας, της 117 Πτέρυγας Μάχης, του ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού και άλλων εκπροσώπων φορέων. Όπως επισημάνθηκε και φέτος παρά τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, θα πρέπει να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι δασικές περιοχές του δήμου. Όπως επισημάνθηκε, για να επιτευχτεί ο στόχος θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φυσικά ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών.
Από την πλευρά του Δήμου οι κ. Κασσιανός και Θανόπουλος επισήμαναν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν και οι πενταμηνίτες οι οποίοι θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο αναφορικά με τον καθαρισμό των δασικών δρόμων. Μάλιστα ο Δήμος Πηνειού απέκτησε και ένα καινούργιο γκρέιντερ το οποίο θα διατεθεί γι αυτό το σκοπό.
Από τη πλευρά του ο Διοικητής  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ. Κανελλόπουλος και ο Υποδιοικητής Αμαλιάδας κ. Κάρμης  επισήμαναν ότι υπάρχει ετοιμότητα και ζήτησαν από τους πολίτες να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία σε ότι αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, την καύση πλαστικών κλπ.
Επιπλέον έγινε ειδική αναφορά στις χωματερές οι οποίες πρέπει να προσεχθούν, καθώς είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς. Από την πλευρά του ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος Πηνειού πρέπει να «ρίξει το βάρος» στη συντήρηση των δασικών-και όχι μόνο των αγροτικών –δρόμων τονίζοντας ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν και φέτος τα δάση των Θινών, της  Γλύφας και της ευρύτερης περιοχής του Τραγανού.
Στη διάθεση του Δήμου τάχθηκαν τέλος τόσο η 117 Π.Μ. όσο και το ΕΣΕΠΑ Βαρθολομιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...