Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τσίπρας στο CNBC: Το ευρώ το θέλουμε, τη βάρβαρη λιτότητα όχι (VIDEO)

Πρόθυμος να πάει… όσο πιο μακριά μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη παρά το ότι θεωρεί το μνημόνιο άκυρο, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο CNBC.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη αλλά διαφωνεί με την «καρδιά του μνημονίου» και σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δηλώνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

«Διαφωνώ πλήρως με αυτό που λέμε καρδιά του μνημονίου. Κι άλλη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας καταστροφική ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
«Το μέλλον της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν είναι η βάρβαρη λιτότητα» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.












Το CNBC αναφέρει και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη δύναμη σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών. Επίσης, γίνεται αναφορά στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής του Συνασπισμού στις Βρυξέλλες, καλώντας σε επανεξέταση των όρων του μνημονίου. 
 newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...