Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Φραγκαβίλα Αμαλιάδας: Κλέβουν το λάδι από τα καντήλια των τάφων


kantili1Όσο οι συνθήκες οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας, τόσο θα είναι πιο έντονα ακραία φαινόμενα, όπως αυτό της κλοπής ελαιολάδου από …
νεκροταφεία. Από το νεκροταφείο της Φραγκαβίλας
στην Αμαλιάδα άγνωστοι το τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε αυτό το μακάβριο είδος κλοπής, που όμως έχει αναστατώσει τις οικογένειες των νεκρών που αναπαύονται εκεί.Οι συγγενείς πηγαίνουν για να ανάψουν το καντήλι του δικού τους ανθρώπου και αντ’ αυτού βλέπουν μέσα από τον ειδικό χώρο να λείπει το λάδι. Μάλιστα πολλά από τα «θύματα» αναγκάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες να λάβουν δραστικά μέτρα βάζοντας ακόμα και λουκέτα τις θήκες που υπάρχουν δίπλα στους τάφους.

Όμως οι κλέφτες δεν σταματούν εκεί, σπάνε τα λουκέτα και συνεχίζουν το έργο τους. Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν τουλάχιστον πέντε περιστατικά τέτοιων κλοπών, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι «κλέφτες του νεκροταφείου» αρπάζουν και είδη που χρησιμοποιούν οι τεχνίτες για την κατασκευή των τάφων.
Οι συγγενείς των νεκρών ζητούν από το δήμο να παρέμβει και να αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης του Κοιμητηρίου, που ούτως ή άλλως έχει. Από την άλλη ο ιερέας της Ιεράς Μονής Φραγκαβίλας προσπαθεί με δικές του πρωτοβουλίες για να διαφυλάξει το χώρο και έτσι υπάρχει κατά τη διάρκεια της ημέρας φύλακας. Όμως κανείς δεν υπάρχει για να εμποδίσει τις νυχτερινές και μακάβριες επισκέψεις στο νεκροταφείο.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...