Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Προς επίλυση το πρόβλημα της περίθαλψης των λιμενικών


Από τα τέλη του 2007 πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και γιατρούς

Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λιμενικών, φέρεται να έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης σε χθεσινή του επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων, κατήγγειλε ότι από τα τέλη του 2007 οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και τους γιατρούς, παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

Πηγές από το υπουργείο ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί από αύριο και αναμένεται άμεσα να αρχίσει η καταβολή των χρημάτων στους 7.500 λιμενικούς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε επικαλεστεί γραφειοκρατική διαδικασία στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων πληρωμής που είχαν συγκεντρωθεί. Τους έχει διαβεβαιώσει μάλιστα ότι στις αρχές του 2012 είχε εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 4 εκατ. ευρώ, από το συνολικό ποσό των 7,5 εκατομμυρίων που οφείλονται από το 2007 σε δαπάνες υγείας και αφορούσαν την καταβολή χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του λιμενικού, φαρμακεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές.

Πάντως με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών δεν αποκλείει δικαστική επιδίωξη με αγωγές κατά του Δημοσίου αν δεν λυθεί το πρόβλημα.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...