Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Βαρθολομιό: Ποινή ισοβίου καθείρξεως για . . . 2 δενδρύλλια κάνναβης!


xasisia28aΠοινή ισοβίου καθείρξεως για … δύο δενδρύλλια κάνναβης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έναν 49χρονο από τα Καλύβια Βαρθολομιού.
Πρόκειται για τον Θ.Π., που κατηγορήθηκε ότι στις 11 Οκτωβρίου του 2011 καλλιεργούσε στην περιοχή του Βαρθολομιού δύο φυτά κάνναβης που είχαν αναπτυχθεί σε ύψος 1,5 μέτρου, ενώ οι αστυνομικοί κάνοντας έρευνα διαπίστωσαν ότι είχε καταφέρει να συγκομίσει ποσότητα 1,29 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε αίσθηση στη δικαστική αίθουσα για το ύψος της επιβαλλόμενης ποινής στον κατηγορούμενο. Και αυτό γιατί το να επιβάλλεται η ποινή των ισοβίων σε συλληφθέντα για… δύο δενδρύλλια κάνναβης, ακούγεται ασυνήθιστο.

Ωστόσο, η ποινή ήταν μονόδρομος για τους δικαστές του συγκεκριμένου δικαστηρίου, μιας και ο κατηγορούμενος είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα τον Απρίλιο του 2004. Ετσι, κρίθηκε ως υπότροπος του ίδιου αδικήματος και, κατά τον νόμο, έπρεπε να του επιβληθεί η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.
Συγκεκριμένα, στις 15 Απριλίου είχε συλληφθεί ο κατηγορούμενος να έχει φυτεύσει 68 δενδρύλλια κάνναβης στην περιοχή «Μεγάλο Λιοστάσι» στο Βαρθολομιό.

Εκεί οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τα δενδρύλλια και είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του κατηγορουμένου, που καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 8,5 ετών. Ωστόσο, εννέα χρόνια πριν, ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί για καλλιέργεια 183 δενδρυλλίων κάνναβης, τον Ιούλιο του 1995 στο Βαρθολομιό…
pelop.gr-ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...