Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Επιτάλιο: Εξαμελής σπείρα Αλβανών ρήμαζε την περιοχή


klopesΠέντε υπήκοοι Αλβανίας συνελήφθησαν και ένας ακόμα αναζητείται ως οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Επιταλίου.
Οι άνδρες του Α.Τ. Κρεστένων σε
συνεργασία με την ομάδα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κινήθηκαν για τον εντοπισμό της σπείρας που τελευταία είχε αρκετά «χτυπήματα» στην περιοχή, πετυχαίνοντας ένα σημαντικό πλήγμα στην καθημερινή εγκληματικότητα, που προκαλεί προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Οι αστυνομικοί μεθοδικά έφτασαν στα ίχνη των δραστών που φέρονται να ομολόγησαν τις πράξεις τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ανήλικοι, δύο 17χρονοι, ενώ την ομάδα συμπλήρωναν ένας 21χρονος, ένας 36χρονος και ένας 26χρονος. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία οι δύο 17χρονοι με τον 21χρονο, ήταν αυτοί που «μπούκαραν» μέσα στα σπίτια και στη συνέχεια μετέφεραν τη λεία τους στο σπίτι των δύο άλλων, όπου διέμεναν όλοι μαζί. Στη συνέχεια φρόντιζαν να πουλούν τα αντικείμενα που είχαν κλέψει και αυτά που εισέπρατταν τα μοίραζαν οι πέντε και ο αρχηγός τους μεταξύ τους.

Σε ότι αφορά τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας, για αυτόν δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία παρά μόνο έναν όνομα και οι Αρχές κάνουν προσπάθειες για τον εντοπισμό του

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι που διέμεναν και οι πέντε δράστες και κατέσχεσαν έναν μεγάλο αριθμό αντικειμένων, όπως τηλεόραση, αλυσοπρίονο, φορητό dvd player, φορητό cd player, κρουστικό δράπανο, μπαλαντέζα, φούρνο μικροκυμάτων, βιντεοκάμερα, δύο γυναικεία και δύο αντρικά ρολόγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα και κατέσχεσαν δύο μαχαίρια ένα με λάμα 18 και ένα με λάμα 10 εκατοστών, ένα τσεκούρι, μια κουκούλα προσώπου, χειρουργικά γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία όπως σκεπάρνι, πένσα και σφυριά.

Τουλάχιστον δύο παθόντες κλήθηκαν στην Αστυνομία και αναγνώρισαν ανάμεσα στα κλοπιμαία αντικείμενα που τους ανήκουν.

Οι δράστες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηλείας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...