ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ :Προστασία δημοτών από άδικες χρεώσεις για το Τέλος Ακινήτων


 

Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης




Γραφείο Τυπου   
Πολυτεχνείου 2,
Λεχαινά Τ.Κ. 27 053
2623.360.848, 858
2623.0.29285

Δελτίο Τύπου

Προστασία δημοτών από άδικες χρεώσεις για το Τέλος Ακινήτων


Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  στο Υπουργείο των Οικονομικών  ζητεί με σχετική επιστολή του ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης για την προστασία των Δημοτών από υπερβολικές χρεώσεις λόγω λαθών, με αφορμή την υλοποίηση του μέτρου που αφορά στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων κατά το τρέχον έτος.

Ο κ. Αρβανίτης ζητά την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου, πριν την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό τέλος, να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι αστοχίες με στόχο οι δημότες να μην επιβαρυνθούν οικονομικά παραπάνω λόγω των υφιστάμενων λαθών που υπάρχουν σε σχέση με το εμβαδόν των δομημένων επιφανειών.

«Αν και ζητήθηκε- με την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου-  η συνδρομή του Δήμου μας όπως και των υπολοίπων Δήμων της χώρας για να δεχτούν αιτήσεις πολιτών για διορθώσεις των λανθασμένων στοιχείων και, παρά το γεγονός ότι απεστάλησαν τα νέα στοιχεία, λάθη και αστοχίες εξακολουθούν να υφίστανται λόγω της διακοπής της διαδικασίας, όπως αποδεικνύεται εξάλλου και από το  υπ’ αρ. ΔΔΔ/442/03-04-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου της ΔΕΗ κατ’ εντολή του Υπουργείου Οικονομικών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο ίδιος, ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει «ξεκάθαρο τοπίο» εάν τα λάθη και οι παραλείψεις θα διορθωθούν.

«Επειδή δημιουργούνται καθημερινές προστριβές με πολίτες των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σας παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δώσει την άδεια στη ΔΕΗ να συνεχίσει να δέχεται μεταβολές των στοιχείων, προκειμένου να γίνει άρση των αδικιών σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς, ώστε οι Δημότες μας να μην δέχονται παραπάνω επιβαρύνσεις και δη από λάθη και αστοχίες που υπάρχουν στο μηχανογραφικό σύστημα», καταλήγει ο κ. Δ. Αρβανίτης στην επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία κοινοποιείται στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ