Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεία: Έκοψαν σύνταξη απορίας του ΟΓΑ σε υπέργηρη γιατί βρέθηκε με σπίτι στην καμένη γη από το 2007


kamenaH κρατική αναλγησία αποτυπώνεται σε όλη της   την έκταση στην περίπτωση μιας υπέργηρους από την Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας στην οποία ο ΟΓΑ  έκοψε τη σύνταξη
απορίας μετά το θάνατο του συζύγου της, επειδή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της μια αγροικία ανάμεσα στην καμένη έκταση από τις φωτιές του 2007 .

Το απίστευτο περιστατικό αποκάλυψη μιλώντας στο patrastimes.gr η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Αχαΐας δικηγόρος Κυριακή Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδη η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας του κράτους, που έχει φέρει σε τραγική κατάσταση όποιον αποφάσισε να αποκτήσει ένα σπίτι για να μένει ή το κληρονόμησε, είναι η περίπτωση μιας υπέργηρους από την πυρόπληκτη περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας Ηλείας.

Η πολιτεία έκοψε τη  σύνταξη απορίας που έπαιρνε από τον ΟΓΑ, η υπερήλικη γυναίκα γιατί βρέθηκε να έχει στο όνομά της μία αγροτική κατοικία μετά τον θάνατο του συζύγου της. Το σπίτι θεωρήθηκε τεκμήριο (7.000 ευρώ) και έτσι ο ΟΓΑ έκοψε το μοναδικό έσοδο –την σύνταξη απορίας- από αυτή την φτωχή χήρα γυναίκα.
patrastimes.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και αίσχος για το κράτος "δικαίου" όπως θέλουν να αποκαλούνται. Είναι επιεικώς Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ι. Τέτοια θέματα να βγαίνουν στην επιφάνεια για να ξυπνάει ο κόσμος από τον λήθαργο που τον υποβάλουν καθημερινά.Επιτέλους φτάνει πια!!

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...